Top 8: Najbolji filmski mashupovi

Donosimo vam izbor najzanimljivijih mashupova koji će vas odvesti u alternativni filmski svijet i dobro nasmijati!

Svijet interneta donio nam je razna viralna čuda, a među njima su i razni mashupovi i recutovi poznatih filmskih prizora i foršpana u kojima se na parodičan način spajaju nespojivi naslovi, i to uglavnom s vrlo zabavnim rezultatom. Može li Marry Poppins funkcionirati kao horor? Kako bi Pakleni šund izgledao da u njemu glume Muppeti? Što se događa kada se izmiješaju motivi iz Hitchcockovih i Kubrickovih klasika? Donosimo vam izbor najzanimljivijih mashupova koji će vas odvesti u alternativni filmski svijet i dobro nasmijati!

The Empire Brokeback

Tko bi rekao da Ratovi zvijezda zapravo govore o ljubavi između dva robota? Mashup slavne svemirske sage i Planine Brokeback otkriva epsku romantičnu priču o C-3PO-u i R2-D2-u koja će vam izmamiti suze – od smijeha!

The Shining Recut

Sve ove godine bili ste u krivu! Kubrickovo Isijavanje nije uopće horor, nego jedna topla romantična komedija koju može gledati cijela obitelj. Uvjerite se i sami:

10 Things I Hate About Commandments

Jedan od viralnih klasika je i urnebesna montaža koja spaja prizore iz biblijskoga spektakla Deset zapovijedi s radnjom tinejdžerskog hita Deset razloga zašto te mrzim. Očito, tim je filmovima zajedničko mnogo više od broja 10 u naslovu.

Scary Mary

Disneyjev klasični mjuzikl Marry Poppins zapravo je mračna i jeziva priča, sasvim prigodna za gledanje na Noć vještica. Sakrijte svoju djecu od Julie Andrews!

Pulp Muppets

Kermit kao Vincent Vega, Miss Piggy kao Mia Wallace… Netko bi uistinu trebao predložiti Tarantinu da snimi inačicu Paklenog šunda s Muppetima u glavnim ulogama. Redateljeve postmodernističke zafrkancije time bi dobile sasvim novu dimenziju.

Jurrasic World (1978)

Zaboravite na Chrisa Pratta i Bryce Dallas Howard, stiže retro verzija Jurskog svijeta u kojoj glume Michael Caine i Raquel Welch! Specijalni efekti su možda samo “mrvicu” lošiji.

Road Wars

Slikoviti pustinjski krajolici glavna su poveznica između Pobješnjelog Maxa i Ratova zvijezda, a nismo ni sumnjali da Charlize Theron tako dobro barata svjetlosnim mačem.

The Red Rum Getaway

James Stewart imao je sasvim običan dan sve dok u susjedstvu nije ugledao Jacka Nicholsona, a onda su stvari krenule u vrlo neobičnom smjeru… Ako ste se ikad pitali kako bi izgledao svijet u kojemu zajedno egzistiraju likovi iz Hitchcockovih i Kubrickovih filmova, konačno ste dobili odgovor.


Propustili ste