Top 70: Najbolje besplatne aplikacije za iPhone

Jednostavno ih morate imati!

Na ovoj listi aplikacija od kojih bi većinu trebali imati, svi linkovi vode na iTunes.

70. Flixter
Na ovoj poziciji se nalazio Discovr ali ta aplikacija nije više besplatna pa će dobro rješenje biti, kad smo već kod filma, Flixter u kombinaciji s popularnim agregatorom kritika, siteom Rotten Tomatoes. Nama zanimljiva prije svega baš zbog potonjeg sitea, a ne samo Flixtera.

69. The Sun Smile
Ako vam je dosta loših vijesti ili onih koje nisu loše, ali su ih portali toliko preuveličali da izgledaju loše, nabavite si The Sun Smile. Riječ je o aplikaciji The Suna koja bira samo dobre i zabavne vijesti, odnosno sadržaj koji vas ne bi trebao nimalo uznemiriti. Dakle, samo showbizz, zabava i smijeh.

68. OrSaveIt
Nakon impulzivne kupovine trend bi mogla postati – impulzivna štednja. Barem tako smatraju autori ove aplikacije, koji kažu da prosječna osoba na impulzivnu kupovinu potroši 2 891 funta. Aplikacija OrSaveIt pomaže vam da impulzivno štedite i pritom pratite koliko ste uštedjeli.

67. Vine
Može li Vine postati novi Instagram? Tako nešto zapitali su se u Twitteru, odgovorili potvrdno i kupili ovu aplikaciju za dijeljenje videa. Vine vam omogućava da snimite video u trajanju od 6 sekunda i podijelite ga s prijateljima. Pozicija na našoj ljestvici govori što trenutačno mislimo o njihovoj ideji. Snimili smo jedan video i odustali.

66. Zagreb Traffic information
Na pitanje kakvo je stanje na zagrebačkim prometnicama, odgovor će dati Zagreb Traffic Information koji podatke dobiva od sustava SkyTrack. Aplikacija sadrži reklame koje možete ukloniti ako platite, što redovito činim jer obično je riječ o smiješno malim iznosima.

65. Režije
Budući da koristim grijanje iz toplane koje je nemoguće isključiti, ova aplikacija ne može mi pomoći, ali svi drugi – navalite. Naime, aplikacija omogućava jednostavan unos stanja brojila i kontrolu potrošnje režijskih troškova. Autori na službenim stranicama navode kako korisnike u budućnosti očekuje i nekoliko zanimljivih poboljšanja.

64. Tonepad
Kakva zaraza! Pred vama je polje točkica koje vam omogućava da stvarate glazbu – označite točkice koje želite i tu melodiju čujete. Paljenjem i gašenjem točkica dobit ćete različite melodije. Ovu aplikaciju koristim otkad imam iPhone i namjeravam je zadržati.

63. Onavo
Ako ste štedljivi na megabajtima i gigabajtima i želite od svog iPhonea izvući najviše, preuzmite Onavo Count i Onavo Extend. Onavo Count pokazuje koliko pojedina aplikacija troši prostora, odnosno prati vašu potrošnju, dok Extend pomaže produžiti život vašem podatkovnom planu.

62. Sushipedia
Obožavatelji sushija, navalite! Sushipedia je enciklopedija sushija koja će vam pomoći da bolje upoznate ovaj prekrasan obrok i doznate sve što ste željeli znati o ovom japanskom specijalitetu. Naravno, s obzirom na specifičnost jela, aplikacija je namijenjena samo onima koji vole sushi.

61. Live Score
Bilo da igrate fantasy football Lige prvaka ili ste tek pasionirani gledatelj bilo kojeg i bilo kakvog sporta, Live Score dobro će vam doći kako biste doznali rezultat u realnome vremenu. Ova je aplikacija službena aplikacija stranice LiveScore.com, pa se u moru sličnih izdvaja s obzirom na kvalitetan site u pozadini priče.

60. Pošta
Koliko ste se samo puta upitali koji je poštanski broj nekog grada? Ili gdje se nalazi najbliži poštanski ured? Ako je to često, preuzmite Poštu, službenu aplikaciju Hrvatske pošte putem koje možete doznati cijene usluga ili iste izračunati. Zanimljivo, Pošta ima i kompas, vjerojatno kako biste što lakše pronašli poštu.

Najbolje besplatne aplikacije 59-50

besplatne aplikacije 2
59. Temple Run
Moram priznati da mi drugi nastavak ove male, lijepe mobilne igre i nije nešto. No zato sam uživao u znatno boljoj jedinici, koja ima onu igrivost koja vas tjera da zaigrate ponovno i ponovno, i onda još jednom. Nastavak je najbrže preuzeta mobilna igra svih vremena.

58. Survival Run with Bear Grylls
U igri tzv. endless run žanra u kojem trčite, odnosno u ovome slučaju bježite, vi ste ni više ni manje nego Bear Grylls, popularni avanturist koji putuje nenastanjenim područjima i preživljava. Osim Beara, u igri nastupa i medo koji vas pokušava uhvatiti. Survival Run može ”ubiti” dosta vremena. Ako ne volite Beara, prestanite trčati.

57. Draw Something Free
Priznajem, nisam se navukao na ovo, ali sudeći prema ekipi koju poznajem i tviterašima, riječ je o dosta popularnoj aplikaciji koju prate komentari poput: ”Amazing!”, ”Awesome!”. Sama aplikacija preuzeta je 100 milijuna puta, a statistika kaže kako su korisnici potrošili 28 tisuća godina crtajući otkako ona postoji!

56. NASA
These are the voyages of the starship Enterprise… Kao netko tko bi sutra otišao na generacijski svemirski brod, preporučujem NASA-inu iPhone aplikaciju u kojoj ćete doznati sve o tekućim misijama, Međunarodnoj svemirskoj postaji, pregledavati čudo fotografija, gledati NASA TV…

55. MultiPlus Card
Nikada nisam imao neku od fizičkih kartica iz trgovačkog lanca koja bi mi omogućavala različite pogodnosti. S iPhone verzijom takve kartice, kakva je MultiPlus kartica, već bih mogao razmisliti o tome. Virtualnu karticu date teti na blagajni, ona je skenira i pišu vam se bodovi. Korisno.

54. HR Auto Info
Više nikada nećete morati uletjeti u taksi i reći: ”Pratite onaj auto!”. O.K., možda hoćete ako vam interes ide dalje od registarske pločice. No ako ne ide, dovoljno je broj s tablice upisati u ovu aplikaciju kako biste dobili pregled podataka o marki i tipu vozila, zemlji podrijetla, godini proizvodnje te osiguranju.

53. Riječalica
Riječalica je brzo postala hit, tko bi rekao da slaganje riječi može privući toliko ljudi. Možda tajna leži u tome što se igra protiv drugih online korisnika ili je jednostavno ova formula uspješna u svim zemljama.

52. Action movie FX
Svaki put kada prolazim pored benzinske postaje i vidim plinske boce, sjetim se Dukea Nukema (prve originalne verzije) kako ih rastura nekim vatrenim oružjem. Ako ste oduvijek željeli nešto razvaliti, ova aplikacija će vam pomoći u tome. Nakon što snimite video, Action movie FX u njega će montirati eksploziju ili gigantsku kuglu koja pada ispred/na nekoga.

51. Bubble Explode
Bubble Explode na mom iPhoneu već je old school – od početka je tu i često joj se vraćam. Igra u kojoj odabirom balončića iste boje postižete lančanu reakciju i tako ih slažete, toliko opušta da je koristim i kad sam malo nervozan. Igra se s razlogom našla na prvim mjestima po downloadu u mnogim zemljama.

50. Soundrop
Ideja je jednostavna – povucite liniju i gledajte kako nastaje glazba. Jedna od onih aplikacija kojom se možete igrati danima, a naročito je zanimljiva klincima. Ako ih imate, testirajte Soundrop, trebao bi ih zabavljati satima. Mene još uvijek zabavlja.

Najbolje besplatne aplikacije 49-40

najbolje aplikacije 3
49. Dragon Dictation
Nekada davno, recimo u šezdesetima na njujorškoj Aveniji Madison u marketinškim agencijama, diktiralo se tajnicama (ili gigantskim diktafonima). Danas je dovoljno imati iPhone aplikaciju Dragon Dictation (ili neku sličnu) i govoriti u nju. Aplikacija će zatim ono što ste izgovorili pretvoriti u tekst.

48. Kickstarter
Istina je, morate imati firmu u Sjedinjenim Državama kako biste mogli prijaviti projekt na Kickstarter, ali neka vas to ne spriječi u surfanju po mnoštvu fenomenalnih ideja koje možete financijski podržati. Aplikacija je korisna i onima koji projekte prijavljuju i onima koji ih podržavaju.

47. Wikipedia
Nevjerojatno je kako je velike svjetske enciklopedije, poput Britannice, s trona skinuo ovaj odlični kolaborativni projekt koji, vjerujem, većina nas redovito koristi. Od opcija nudi mogućnost spremanja članaka za kasnije čitanje, dijeljenja članaka, pretraživanja i slično. Super korisno!

46. Via Michelin
Putnici namjernici i svi oni koji vole putovati vjerojatno već znaju za ovaj servis odnosno mobilnu aplikaciju. Ona će vam za željeno odredište ponuditi i nekoliko ruta: najbržu, najzanimljiviju (s obzirom na turističke atrakcije), najkraću, najekonomičniju. Osim za automobile, nudi rute za motore, bicikle, pješačenje.

45. Epicurious
Tražite li dobru aplikaciju s receptima, Epicurious bi vam mogao pomoći – nudi više od 30 tisuća recepata, omogućava spremanje omiljenih recepata, kreiranje popisa za kupovinu i slično. Sama aplikacija, hvali se Condé Nast Digital, preuzeta je više od 5 milijuna puta.

44. Evernote
Moram priznati da se nisam navukao na Evernote premda sam više puta pokušavao, možda jednostavno nemam potrebu za tim ili još nisam otkrio funkcionalnost koja bi bila za mene. Ako ste u suprotnosti s mojim mišljenjem i treba vam dobar organizer, svi se kunu u Evernote i spremni su ga braniti kao što je član USA tajne službe spreman baciti se pred metak ispaljen u predsjednika. Toliko im je dobar.

43. Skyscanner
U trendu je, čini se, otići iz Hrvatske, a s obzirom na to da vani vlada teški kapitalizam bez milosti, valja uvijek imati nešto novca u rezervi. Kako bi od samoga početka vašega života u dijaspori bilo tako, pobrinut će se aplikacija Skyscanner koja pronalazi jeftine letove u cijelome svijetu. Štedi vrijeme i novac.

42. Njuškalo
Naš najveći mali oglasnik prisutan je i kao iPhone aplikacija putem koje možete kupovati i prodavati, ali prije svega pretraživati ponude. Aplikacija omogućava predaju oglasa, njihovo spremanje, kontaktiranje prodavača, administriranje vlastitih oglasa. Za sve trgovce s Njuškala, dosta korisno.

41. Google+
Stanite! Ne odlazite još – znam da je Google+ prema mnogima propali pokušaj konkurencije Facebooku i Twitteru, no ne odustajte od njega tako lako. U budućnosti bi se moglo pokazati kako je upravo Google+ dostojna zamjena za postojeće internetske hitove na kojima gubimo vrijeme.

40. TimerCam
Koliko ste se samo puta zatekli u inozemstvu i tražili da vas fotografiraju slučajni prolaznici? Uz TimerCam više neće biti potrebe za tim jer vam ova aplikacija daje dovoljno vremena (zapravo nekoliko sekunda) da namjestite iPhone i sebe ispred njega
prije nego što okine.

Najbolje besplatne aplikacije 39-30

najbolje aplikacije 5
39. RBA na dlanu
Ova mobilna bankarska aplikacija koju koristim odlično je složena i dosta korisna, a omogućava uvid u stanje računa, kupovinu/prodaju deviza, ostale transakcije, preglede plaćanja, stanje kredita, kreditne kartice, poslovnice, bankomate i slično. No osim toga, zamijenit će i token za internetsko bankarstvo.

38. Type while you walk
Piši dok hodaš! Odlična aplikacija koja će pomoći svima nama koji pišemo dok hodamo i sudaramo se s nedužnim prolaznicima! Nakon što poruku napišete, možete je kopirati u tekstualnu poruku, mail, notes, Twitter ili Facebook, te odaslati svijetu.

37. Erste mBanking
Slikaj i plati, kakva zgodna inovacija! Ova funkcionalnost među domaćim bankovnim aplikacijama Erste mBanking stavlja na sam vrh jer omogućava jednostavno plaćanje računa, samo ga slikajući. Naravno, i sve druge opcije su tu: provjeravanje stanja računa, obavljanje plaćanja i drugih bankarskih usluga i sl.

36. Retrica
Ako ste ljubitelj retra poput mene, onda će vam se svidjeti i ova fotografska aplikacija koja nudi filtre koji nas vraćaju u neka prošla vremena. Osim seta zgodnih vintage filtra, uređenu fotografiju možete podijeliti na raznim društvenim mrežama poput Instagrama ili Facebooka.

35. Hak
HAK-ova aplikacija otkrit će vam ključne prometne informacije o stanju na cestama, graničnim prijelazima i trajektnom prometu, radovima na cestama, vremenskim prilikama i neprilikama. Također, nudi slike uživo sa 150 kamera na najvažnijim cestovnim pravcima, pokazuje cijene goriva i još više od toga.

34. Photoshop Express
Kultni Photoshop ima i svoju brzu mobilnu verziju koja nudi osnovne mogućnosti obrade fotografija (crop, rotate, flip, nešto filtara i efekata), sasvim dovoljno za prosječnoga korisnika. A ako vam to nije dovoljno, možete odabrati i app purchase pakete: Adobe Effect Pack (2,99 $), Adobe Camera Pack (4,99 $) i Adobe Border Pack (0,99 $).

33. B.net TV raspored
Aplikacija kojom se redovito služim za provjeravanje TV programa daje informacije o terminima emitiranja, ali i sadržajima emisija, serija, filmova ili onoga što ste već odlučili gledati. Možete odabrati programe po paketima, a najzanimljivije je da ono što gledate možete podijeliti na društvenim mrežama.

32. SoundCloud
Najpopularniju glazbenu društvenu mrežu i sam koristim, a najviše za traženje dobre glazbe, prije svega setova koje onda lagano slušam na poslu ili nakon njega. Kako i priliči jednoj ozbiljnoj društvenoj mreži, i ova ima mobilnu aplikaciju koja vam omogućava pretraživanje glazbe, praćenje omiljenih DJ-a, glazbenika i slično.

31. Jazz Radio
Službena aplikacija stranice www.jazzradio.com, jasno je iz imena, nudi niz džez žanrova na slušanje. Bez obzira na to volite li classic, cool, trumpet, mellow, smooth jazz ili swing i big band, bebop, latin jazz, u ovoj ćete ih aplikaciji naći. Omiljene kanale možete dodati u favorite, a nude se i opcije sleep timera te dijeljenja na društvenim mrežama.

30. App Free
Ovo je dosta zgodno za sve ovisnike o besplatnim aplikacijama – besplatna aplikacija koja vam svakoga dana otkriva koja je od plaćenih aplikacija postala besplatna na nekoliko dana. Dosta dobro, ja sam tako skinuo popularni What’s App, aplikaciju za besplatno slanje poruka i chat.

Najbolje besplatne aplikacije 29-20

najbolje aplikacije 6
29. Google Translate
Čudno je pisati o stvarima o kojima smo prije desetak godina pisali kako su sretna budućnost iz SF filmova i knjiga, Star Treka i slično, odnosno nešto što nas tek očekuje. I evo ga – prevoditelj, komunikator na dlanu koji omogućava sporazumijevanje bez minimalnog poznavanja jezika.

28. Taste of Croatia
Skupina blogera okupljena oko projekta Taste of Croatia ima i iPhone aplikaciju koja je, kako sami kažu, nezavisni vodič gastronomskom ponudom, bilo da se radi o finoj hrani, vinima ili zbivanjima u Hrvatskoj. Preporučuju i najbolja mjesta za uživanje u hrani uz fotografije, opise i GPS koordinate.

27. Plati
Jednostavna aplikacija koja omogućava plaćanje javnoga prijevoza u Zagrebu i parkiranja u većem dijelu Hrvatske. Osim što je korisna, aplikacija je, mora se priznati, lijepo dizajnirana i oblikovana.

26. Facebook Pages Manager
Osim što privatno koristimo Facebook, većina nas možda administrira neku poslovnu ili privatnu Facebook stranicu. Kako ne bismo svaki put morali na računalo, koristimo Facebook Pages Manager koji omogućava upravljanje stranicama: postanje, čitanje poruka, dobivanje notifikacija i slično.

25. Battery Doctor
Zašto mi se iPhone iznenada tako brzo ispraznio? Upomoć, koja aplikacija troši najviše prometa!? (Sirena se čuje) I u spas dolazi Battery Doctor. Stvarno, pravi doktor koji utvrđuje u čemu je problem. I osim toga, kaže vam lijepo kako da produžite vijek trajanja baterije, što da isključite, a što ažurirate.

24. Circa
Nekada su klinci na američkim ulicama izvikivali: Read all about it!, mašući svježim iz tiskare izašlim novinama s kojih se još cijedila boja, a danas je to tek diskretna push poruka u vašoj aplikaciji. Jedna od onih koja me najviše podsjeća na klasične novine i koju zbog toga volim (premda nije najbolja) jest Circa, aplikacija za personalizirane vijesti.

23. Wi-Fi Finder
Što kada se zateknete u nepoznatoj, stranoj, možda i neprijateljskoj zemlji i trebate čim prije ovu informaciju? Ili ste u nepoznatoj, stranoj, možda i neprijateljskoj zemlji i želite nešto podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama, a bežične veze niotkuda? Pokušajte s ovom aplikacijom koja, kažu, pokriva 650 000 lokacija u 144 zemlje.

22. Flow Free
Mozgalica u kojoj ćete uživati danima, u slobodno vrijeme, u radno vrijeme, prije spavanja, nakon spavanja… Odlika svake dobre igre je izvrsna igrivost, a upravo to Flow Free nudi.

21. Find My iPhone
Ako ste kojim slučajem bili neoprezni i izgubili iPhone ili iPad, Find My iPhone će spasiti stvar, no ovu opciju morate imati uključenu. Procedura je jednostavna. Nakon što ste izgubili uređaj i ispsovali sve živo, ulogirajte se u svoj račun na internetu i vidjet ćete gdje se točno nalazi vaš uređaj. Daljinski ga možete zaključati i izbrisati sve podatke.

20. WebMD
Idealna aplikacija za hipohondre i sve one koje nešto steže ispod rebara. Na osnovi simptoma reći će vam koje potencijalne bolesti možete imati. Kao što nije dobro guglati simptome, tako nije dobro ni koristiti ovu aplikaciju jer ćete vjerojatno saznati kako vam je do kraja života ostalo 5…4…3…2…1… Koristite samo u krajnjoj nuždi.

Najbolje besplatne aplikacije 19-20

najbolje aplikacije 7
19. Ted
Mnogo pametnih ljudi održalo je mnogo dobrih predavanja na popularnoj konferenciji TED. Sigurno ste gledali barem jedno od njih, a ako niste – trk po ovu aplikaciju koja vam omogućava surfanje po svim predavanjima, a možete ih pogledati (titlovi postoje na čak 90 jezika), preuzeti i gledati offline.

18. YouTube
Nadohvat ruke su vam fail kompilacije, stari i novi glazbeni hitovi, viralni videouradci, kompletne epizode serija, filmovi i korisnički sadržaj svih vrsta. Naravno, riječ je o službenoj YouTube aplikaciji koja će zasigurno dobro doći registriranim korisnicima, koji su već složili megaliste favorita.

17. Skype
Nisam neki ljubitelj Skypea niti ga koristim, ali i meni je jasno da njihovo iPhone izdanje valja uvrstiti u vrh ponude besplatnih aplikacija. Omogućava vam besplatno ili jeftino telefoniranje, slanje poruka, dijeljenje fotografija, zvanje fiksnih i mobilnih linija, a ne morate biti na bežičnoj internetskoj vezi, dovoljan je 3G.

16. Chrome
Koristim i Safari i Chrome i još uvijek sam neodlučan, premda sam na prijenosniku na Chromeu. No sigurno je da se radi o vrhunskom mobilnom pregledniku koji ima dosta dobro riješene tabove i uistinu intuitivno sučelje. Nije miljama ispred Safarija, no svakako isprobajte i odlučite.

15. Light
Aplikacija koja koristi bljeskalicu kao svjetlo – samo je uključite i dobili ste dosta jaku lampu koja će vam pomoći da vidite u mraku. Dosad se mnogo puta pokazala kao jedna od najpraktičnijih aplikacija na koje ćete naići.

14. AccuWeather
Kakvo će biti vrijeme, vječna dilema zbog koje se ujutro pitamo što i kako se obući. Odgovor će nam dati AccuWeather, moja najdraža aplikacija za vremensku prognozu, koja nudi i vrijeme iz sata u sat, prognozu za petnaest dana, mogućnost postavljanja prognoze za više lokacija i sve ostalo što se od jedne aplikacije ovoga tipa očekuje.

13. Dropbox
Držite li podatke i stvari na kojima radite u Dropboxu, onda morate imati i Dropbox aplikaciju za iPhone koja će vam omogućiti upravljanje datotekama putem omiljenog mobilnog uređaja. Najkorisnija opcija svakako je mogućnost dijeljenja dokumenata, koja je mnogo puta spasila stvar.

12. LinkedIn
Teška su vremena, nezaposlenih je previše, posla premalo, a krizi se ne nazire kraj. Stoga prilikom traženja posla treba iskoristiti sve što vam se nudi, a prvi korak u tome je profil na LinkedInu na kojemu će poslodavci vidjeti vaš online životopis. Nemati profil na LinkedInu danas je opasni “prekršaj” u očima poslodavaca, naročito u digitalnim industrijama.

11. theCHIVE
Ako pratite stranicu theCHIVE, onda je i njihova mobilna aplikacija obavezan komadić iPhone opreme jer svakodnevno donosi smiješne, čudne, zavodljive i slične fotografije iz cijeloga svijeta i služi kao zgodan odmor u teškome radnom danu. Besplatna aplikacija dolazi s reklamama, koje možete ukloniti kupite li pro verziju.

10. Flipboard
Your Social News Magazine, tako se naziva ova ultimativna magazinska aplikacija originalno napravljena za iPad, koja vam svakodnevno donosi vijesti koje želite čitati: od prijatelja, followera ili iz drugih izvora. U ovome segmentu i dalje je visoko na broju jedan. Bolja je na iPadu, no vrijedi je isprobati i na iPhoneu.

Najbolje besplatne aplikacije 9-1

najbolje aplikacije 8
9. Instagram
Vjerujem da priču o ovoj aplikaciji za dijeljenje fotografija dobro znate. U kratkom vremenu postala je hit, koriste je milijuni, pa tako i ja, premda mi je malo dosadila u posljednje vrijeme. Ali i dalje je totalni photo sharing hit! I u uskoj je vezi s Facebookom, koji je kupio Instagram.

8. Kindle
Kindle, fenomenalni gadget koji bi svatko trebao imati, ima i aplikaciju za iPhone (odnosno iPad) koja vam omogućava da sve što čitate na Kindleu, čitate i na ostalim mobilnim platformama. Super je, jer prije spavanja možete završiti još jedno poglavlje ili pročitati kakav lijep, dugačak tekst.

7. RunKeeper
Kao biciklist i šetač ne mogu izbjeći ovu odličnu aplikaciju koja će pratiti vaš trening ili neobavezno trčanje, hodanje, bicikliranje i slično, i na kraju vam dati sve podatke koje ste htjeli imati: GPS rutu kojom ste prošli, prosječno vrijeme, izgubljene kalorije… Sve se to nalazi i na vašem RunKeeper profilu, pa podatke možete i podijeliti na društvenim mrežama.

6. Tumblr
Moj omiljeni blogerski servis, potpuno drukčiji od klasičnih na koje smo navikli i zato prepun kul blogova, ima i svoju iPhone aplikaciju. Putem nje možete pregledavati vaš timeline, lajkati postove ili ih reblogati, slati svoje i činiti sve što već činite na desktop ili prijenosnom računalu.

5. Twitter
Twitter bez mobilne verzije na bilo kojoj platformi ne bi bio vrijedan spomena, naročito danas kad su pametni telefoni centar našega svijeta. Premda nisam najsretniji kako je aplikacija riješena, Twitter je ipak visoko na ljestvici aplikacija koje morate imati na svome iPhoneu.

4. Facebook
Svi su na Facebooku! Ova društvena mreža ima oko 955 milijuna aktivnih korisnika, a čak 57 posto njih koristi Facebook upravo putem mobilnoga uređaja. Facebook ima 67-postotni godišnji rast što se aktivnih mobilnih korisnika tiče, i ja sam jedan od njih. I nije mi jasno čemu konstantno žaljenje na njihovu iPhone aplikaciju, koja je odlična.

3. Alien Blue
Reddit je početna stranica interneta. Velik dio fotografija koje vidite na 9Gagu dolazi s Reddita, kao i dobar dio viralnih priča koje vam osvanu na raznim portalima. Ogromnu zajednicu s tisućama subreddita i interesa najbolje ćete pratiti putem aplikacije Alien Blue, koja nije službena, ali je od službene mnogo bolja.

2. IMDb
Na mojoj ljestvici top 5 stranica IMDb se nalazi dosta visoko jer volim filmove, još otkako je u osamdesetima mene i buraza stari vodio svake subote u kino. Danas je IMDb moj najbolji filmski prijatelj (uz Rotten Tomatoes) s kojim se savjetujem što gledati, ocjenjujem filmove, gledam trailere, informiram se.

1. Shazam
Kakva briljantna aplikacija! Koliko sam samo dobre glazbe otkrio uz pomoć nje… Zahvaljujući Shazamu, saznat ćete ime pjesme koju upravo slušate. Dovoljno je dotaknuti aplikaciju i ona će, nakon kratkoga slušanja, dati odgovor koji tražite. Sve pjesme sprema pa ih možete jednom u komadu pronaći na YouTubeu ili zabilježiti pa kupiti. Jedini problem je što ćete često usred filma posegnuti za iPhoneom kako biste saznali koja pjesma upravo svira.


Propustili ste