Top 5: Aplikacije za vježbanje

Mobilne aplikacije za vježbanje nas motiviraju da kontinuirano radimo na dovođenju tijela u dobru fizičku formu.

Sjedilački način života rezultira lošijom tjelesnom formom, a ona pak mnoštvom pomagala i sprava za vježbanje koje nas potiču na aktivnost. Također, one nas motiviraju da vježbe izvodimo pravilno te kontinuirano radimo na dovođenju tijela u dobru fizičku formu. Ostati ili postati fit može se i uz dobru aplikaciju koja će biti vaš vjeran partner u postizanju ciljeva, a kako ih ima doista mnogo, donosimo vam pet najboljih. Vrijeme je da se vaše novogodišnje odluke počnu ispunjavati!

RunKeeper

Zajednica korisnika ove aplikacije broji 15 milijuna ljudi koji vole trčati i biti u formi. Ona mjeri vašu izvedbu dok trčite, a vi pratite svoje rezultate, kreirate rute i planove za iduću turu trčanja. Na njoj možete pratiti i druge tipove vježbanja, a omogućuje i integraciju s mnogim spravama i uređajima za vježbanje. Dostupna je za Android i iOS.

Endomondo

Endomondo prati vaše trčanje, vožnju biciklom, kao i ostale aktivnosti, a slovi kao jedna od najboljih aplikacija svoje vrste. Uz praćenje mnogih podataka, pomoću nje možete snimiti i motivacijski govor za svoje prijatelje kojim ih potičete na vježbanje i održavanje dobre forme. Ova popularna aplikacija ima izvrsne ocjene, a dostupna je za Android i iOS.

Fitbit

Fitbit je pametna narukvica koja prati vaše fizičke aktivnosti, odnosno automatski mjeri korake, trčanje, kalorije, težinu te iznosi druge zdravstvene statistike. Međutim, kako biste koristili Fitbit, nije potrebno imati pametnu narukvicu, dovoljna je sama aplikacija, a dostupna je za iOS, Android i Windows phone.

C25K Couch to 5K by RunDouble

Izvrsnoga imena i još boljih performansi, pretvorit će vas, kako sami proizvođači kažu, iz krumpira na kauču u sportaša spremnoga otrčati čak i pet kilometara. Osim programa od 0 do 5 kilometara, možete vježbati i polumaraton, a kreiranje vlastite glazbene liste simpatičan je dodatak. Zvuči toliko primamljivo da ćemo i sami razmisliti o tome da je iskušamo. Dostupna je za Android.

Ingress

Ljubitelji videoigara doći će na svoje kada počnu vježbati uz ovu aplikaciju. Kreirana u obliku igre, motivirat će i najnezainteresiranije ljude na kretanje i fizičku aktivnost. Baš kao u pravim videoigrama, možete ići u misije, sami ih kreirati i zabaviti se dok trčite ili samo šetate. Ova aplikacija osvojila je Grand Prize 2015. na japanskome Media Art Festivalu. Što više reći?! Potražite je u app storeu za iOS i Android.


Propustili ste