Top 15: Izmišljeni likovi koje volimo

Potrošili smo bome pošten broj dana, mjeseci, a definitivno i godina, na gledanje filmova, crtića, kultnih serija ili igranja svakojakih video igrica. U to vrijeme smo se isto tako definitivno, ma barem u jednom malom trenutku, poistovjetili i zavoljeli te izmišljene likove koje smo pratili. Bilo na filmu ili u seriji, brže bolje smo se vraćali kući ne bi li stigli na početak nove pustolovine Muldera, Picarda i ekipe, Teal’ca, Starkovih, Housea.. A tek filmovi... Bolje da ne krenem...

Obožavamo Reddit. Zašto? Jer na jedno obično pitanje kojeg izmišljenog lika smo najviše voljeli pokrenula se rasprava od skoro 10 tisuća komentara iz kojih smo izdvojili najbolje. Donosimo vam top 15 izmišljenih likova koje volimo – odabrala Reddit zajednica!

Faramir – Jedan od najplemenitijih likova cijele trilogije. Iako mu se brat podao moći prstena a otac potpuno skrenuo, svejedno im je ostao odan i dalje ih je volio. Prsten ga nikada nije privlačio.

Arthur Dent – običan čovjek s kojim se svatko može poistovjetiti i koji se našao u situaciji u kojoj najradije ne bi bio. Zapravo, tko ne bi volio putovati svemirom u svom omiljenom kućnom ogrtaču, tražeći idealnu šalicu čaja.

Fox Mulder – Nitko zapravo nije volio nekog FBI agenta, bilo da se pojavljivao u nekom filmu ili seriji. Osim Foxa Muldera – cara TV ekrana devedesetih uz kojeg smo počeli vjerovati u vanzemaljce, urote američke vlade i Area 51.

Data – Tko njie volio Datu, nije volio Star Trek! Jedan od najomiljenijih TV likova svih vremena. U jednom trenutku opet ćemo sjesti pred male ekrane i pogledati ST: The Next Generation. Samo zbog Date!

Garrus – Ukoliko ste igrali hit igru Mass Effect, znate o čemu pričamo. Reddit zajednica jedinstvena je kada je u pitanju Garrus – najjači lik u igri, prijatelj i ljudina (makar je alien) koji je bio uvijek s nama u timu.

Samwise GamgeeI cant carry if for you, but i can carry You! Rečenica koja ga je obilježila. Lik bez kojeg Frodo ne bi uspio. Hobbit bez kojeg ne bi bilo Međuzemlja.

Teal’c – Jaffa ratnik koji se pridružio SG-1 timu i postao jedan od najdražih likova serijala, uz naravno Samanthu Carter, Daniela Jacksona i naravno Jacka O’Neila. Vrlo odan svojim prijateljima, obitelji i istinskim, čistim vrijednostima, ponekad bi ga željeli imati kao najboljeg prijatelja u stvarnom životu. Indeed.

Ned StarkThe North remembers!

Walter White – Breaking Bad definitivno spada u jednu od najbolji TV serija u posljednje vrijeme. Time i lik Waltera Whitea koji se uz trudnu ženu, bolesnog sina, hipotekom nad kućom, lošim poslom kao profesor kemije u srednjoj školi i još gorim, drugim poslom u autopraonici, istesao u bad ass običnog Joea koji ponekad svi želimo biti.

Jean-Luc Picard – Najdraži Star Trek kapetan. Priznajmo. Svaka čast Kirku i svima ostalima, ali Picard je Picard. Točka! Očinska figura TV ekrana, mudar, pametan, pravi vođa s kojim nema šale. Make it so!

Clementine – ako već niste, obavezno odigrajte video igru The Walking Dead kompanije Telltale. Igra je postigla ogroman uspjeh, a lik mlade Clementine definitivno je postao okosnica cijele priče. Igru igrate tako da pričom i postupcima diktirate daljnji tijek igre – a koliko je Clementine popularna, govori činjenica da ju je u drugoj epizodi prve sezone igre, za vrijeme razvrstavanja hrane, 96% igrača je najviše hrane dalo upravo njoj.

Sirius Black – Harryjev prvi živući član obitelji s kojim je mogao razgovarati o svojoj prošlosti i svojim roditeljima. Nakon što je umro, Harry je opet proživio smrt svojih roditelja. Ogromna ličnost cijelog Harry Potter serijala. Odabir Garyja Oldmana za ulogu Siriusa Blacka bila je pun pogodak! Jedan od opisa sa Reddita: Long lost uncle every kid wish they had. Upravo to.

Malcom Mal Reynolds – glavni lik kultne, prerano završene SF serije Firefly, kapetan Mal je kapetan broda čiji je jedini zadatak brinuti se za svoju posadu i brinuti se za svoj brod. Lik zamišljen kao heroj koji to i nije, činio je sve kako bi on i njegova posada preživjela. Mal je ubrzo postao jedan od najdražih SF likova, a 2004. godine TV-Guide ga je svrstao u top 20 najvećih SF likova svih vremena.

House – House je zakon! Za mnoge je kraj serijala bio potpuni heartbreake. ‘Što ću sada gledati? Je li ovo usitinu posljednja epizoda Housea koji gledam? Što sada?’ samo su neki od komentara na Redditu na gledanje zadnje epizode jedne od najpopularnijih TV serija u novijoj povijesti malih ekrana.

Cijela obitelj serije Malcom u sredini – ‘Kada je serija završila cijela mi je Malcomova obitelj nedostajala više nego moja prava obitelj nakon što sam se odselio iz kuće!’ jedan je od komentara na Redditu. I potpuno je iskren – istinski voljena, disfunkcionalna obitelj koju bi rado pogledali kada god se pojavi na telki. Can you repeat the question?…


Propustili ste