Sve je spremno za 8. Weekend Media Festival!

Do 27. rujna u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju odvijat će se program prepun predavanja, prezentacija, panela i koncerata!

Više od 4000 marketinških i PR stručnjaka, novinara i studenata iz cijele regije, ali i iz ostalih zemalja Europe i svijeta na putu je prema Rovinju, gdje se u četvrtak otvara 8. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje svih koji nešto znače u komunikacijskoj industriji. Do 27. rujna u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju odvijat će se program prepun predavanja, prezentacija, panela i koncerata, uz cjelodnevno druženje, razmjene ideja i razvijanje novih projekata.

„Turbulentna događanja koja ovih dana pratimo u drugim područjima života u regiji nisu umanjila interes za naš festival. Dapače, mnogi su prepoznali upravo Weekend kao idealan trenutak i mjesto da razmijene iskustva i ukrste polemička koplja na temama koje nas svaki dan zaokupljaju. Očekujem najuzbudljiviji Weekend do sada“, poručio je direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

Najveći interes šire javnosti izaziva dolazak Anthonyja le Rouxa, generalnog direktora Ubera, od kojega se očekuje da u Rovinju otkrije nešto više o planovima kompanije čiji inovativni model taksi usluga izaziva otpore državnih regulatora mnogih zemalja. Weekend Media Festival ugostit će i čelne ljude hrvatskog turizma, koji će ekskluzivno predstaviti novi krovni kreativni koncept proizašao iz novog slogana hrvatskog turizma “Croatia, full of life”. Uz krovni koncept, u Rovinju ćemo moći vidjeti i primjere kreativnih rješenja kampanje koja uskoro kreće na emitivnim tržištima.

Konferencijski dio programa vrtjet će se, kao i uvijek, oko najnovijih trendova u medijima i poslovnom svijetu. Ovaj put to su programmatic, sasvim novi način zakupa medija, te native advertising i iskustva koja marketinški stručnjaci i mediji imaju s tim oblikom oglašavanja.

„Ove godine imamo jako bogat program koji ide paralelno u šest dvorana. Ako se nađete u situaciji da ne možete odlučiti gdje ići jer vam se sviđa više panela, mi smo postigli svoj cilj. Ipak, toliko programa omogućit  će da svatko može imati svoj Weekend i ponijeti sa sobom iz Rovinja nešto drukčije“, kaže direktor programa Nikola Vrdoljak.

Uz le Rouxa, program predavanja i panela donosi i druge podjednako intrigantne sudionike, među kojima su Atanas Rajkov, generalni direktor Vibera za središnju i istočnu Europu, Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, članovi grupe Laibach, kao i bivši svjetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson, danas globalni direktor humanitarne utrke Wings for Life.

Partneri Weekend Media Festivala ove su godine ponovno regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo BoracBalCannes će četvrtu godinu zaredom, u suradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA) vrednovati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regije, a SoMo Borac u svojoj će trećoj godini dodijeliti 24 statue printane u 3D tehnologiji za najbolje regionalne digitalne projekte u osam kategorija.

U glazbenom dijelu programa, uz tradicionalno vrhunske DJ-e, zvijezde ovogodišnjeg Weekenda su osječki hip hop freestyler Kandžija i njegov band Gole žene, koji nastupaju u petak, nova senzacija na hrvatskoj sceni Miki Solus te veterani zagrebačke scene, Kawasaki 3p, koji će zaključiti 8. Weekend Media Festival koncertom u subotu.

Sve informacije o festivalu, kao i program možete pronaći na www.weekendmediafestival.com.


Propustili ste