Slagalica makedonskoga hip hopa

The Puzzle je novi makedonski dokumentarac o značenju hip hop kulture u Makedoniji.

Za ljubitelje hip hopa i regionalne underground scene stiže prava poslastica iz Makedonije! The Puzzle (Slozuvalka) novi je makedonski dokumentarac, odnosno eksperimentalni film o značenju hip hop kulture u Makedoniji, koji je nedavno predstavljen tamošnjoj javnosti. The Puzzle nije klasičan hip hop dokumentarac –  film u trajanju od 38 minuta svojevrstan je kolaž pregleda, iskustava i ideja pojedinaca iz makedonske hip hop scene.

Iako ne dokumentira samu povijest makedonskoga hip hopa, film postavlja pitanja i otvara raspravu o sadašnjosti ove kulture, tako da predstavlja, kao što i sam naslov kaže, slagalicu u kojoj je sastavljanje konačne slike proces strpljenja, inteligencije i kreativnosti.

Film je producirala neformalna organizacija Hip Hop Makedonija zajedno s nekim od najcjenjenijih hip hop izvođača iz Makedonije  – Icko i V.G. (Chista Okolina), Tec (Most Wanted/Oshav Prod.) DJ Goce (SAF), Profo & Chovekot X (Klan Istok), Protiv Site (Legijata), Hrom (graffiti), Tiggaz (DNS) Toni Zen, Green Out, Puka Kozmetika, Brus, Slatkaristika, DzoDzo (Stress), Zhile & Vali, Ognen (beatbox), Zad Agolot, Titanium, Toksikolozi, Avtorizacija i Divizija.

Produkcija i snimanje filma u režiji Aleksandra Koviloskog trajalo je dvije godine, a premijerno je prikazan na Cinedays Festivalu u Skoplju, u studenome 2015. godine.

Poster - The Puzzle


Propustili ste