SferaKon slavi 40. rođendan

Jubilarni SFeraKon održat će se od 11. do 13. svibnja.

SFeraKon, najstarija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine slavi veliki 40. rođendan. Jubilarni SFeraKon održat će se od 11. do 13. svibnja 2018., a organizatori su za obožavatelje SF-a i srodnih žanrova pripremili brojna iznenađenja.

Među gostima ističe se i jedno zvučno ime britanske znanstveno-fantastične scene. Radi se o Adrianu Tchaikovskom, autoru poznate serije romana Shadows of the Apt i dobitniku Arthur C. Clarke nagrade za najbolji SF roman Children of Time čija autorska prava je otkupio Lionsgate i uskoro kreće snimanje istoimenog filma.

Njegova nepredvidiva narav vodila ga je u više životnih smjerova, pa je prvo studirao zoologiju i psihologiju na Readingu, da bi kasnije završio pravo koje je prakticirao u Leedsu. Amaterska gluma, borbe na pozornici samo su neki od njegovih omiljenih hobija, a književni uzori su mu Gene Wolfe, Mervyn Peake, China Mieville, Mary Gently, Steven Erikson, Naomi Novak, Scott Lynch i Alan Campbell.

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će moći uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi te, naravno, cosplayu.


Propustili ste