Outdoor plakati otkrivaju tko će pobijediti na izborima!

Zamislite da grad svijetli bojom pobjednika na nadolazećim izborima - upravo to se događa u Zagrebu!

Na stranici www.glasaj.hr korisnici mogu odabrati crveno, bijelo i plavo svjetlo. Svaki dan do izbora, plakati će svjetliti bojom koja je pobijedila u tom danu. Iza ideje stoji Outdoor Akzent i kreativna agencija I TO NIJE SVE! Odakle ideja?

“Inicijativa je došla od strane Outdoor Akzenta – upotrijebiti medij vanjskog oglašavanja i iskoristiti ga u svrhu pozitivne promjene u društvu”, kažu nam iz agencije I TO NIJE SVE!

“Naravno, nadolazeći izbori i društvena klima koju oni stvaraju učinili su nam se kao odlična početna točka. Uz to, činjenica je da u Hrvatskoj (izvor: GONG), interes mladih za politiku sve više pada. I ne samo to – istraživanja pokazuju da vjeruju kako imaju vrlo slab utjecaj na politička događanja. Baš zato, odlučili smo pokrenuti kampanju Glasaj.hr. Zamisao je kroz pojednostavljeni mehanizam glasanja u demokratskom sustavu pokazati pojedincu kako njegov glas itekako može učiniti razliku. I još bitnije – da će ta razlika biti jasno vidljiva u svijetu u kojem živi.”

Kampanja ima vrlo jednostavan mehanizam: svakog dana, od 29. listopada do 6. studenog, na stranici www.glasaj.hr građani mogu svoj glas dati jednoj od tri boje. Svake večeri, 19 plakata u najvećim gradovima Hrvatske svjetlit će bojom koja je taj dan dobila najveći broj glasova. Glasati se može jednom dnevno, svakog dana trajanja kampanje ponovo.

To je ono što je zamišljeno u inicijativi, a od danas, kampanja je u rukama građana koji će se u nju uključiti. Bit će vrlo zanimljivo pratiti kako će se stvari odvijati kroz idućih devet dana, a to možete učiniti prateći kampanju na www.glasaj.hr i putem Facebook stranice. A naravno, i same ulice grada će vam, svjetleći određenom bojom, svake večeri reći kako je tog dana prošlo glasanje.


Propustili ste