Natjecanje za razvoj najboljih Windows aplikacija

Microsoft Hrvatska organizirao je Windows 8 i Windows Phone App Challenge, čiji je cilj stvaranje najboljih aplikacija za nove generacije Microsoftovih operativnih sustava

Microsoft Hrvatska organizirao je novi krug izazova za razvojne inženjere – Windows 8 i Windows Phone App Challenge. Ovaj natječaj namijenjen je razvojnim inženjerima ali i svima koji se žele okušati u razvoju aplikacija za nove Microsoftove operativne sustave. U sklopu App Challengea bit će organizirane i jednodnevne radionice, koje će sudionicima približiti cjelokupno razvojno okružje i tehnike, kroz predavanja i demonstracije stručnjaka. Krajnji je cilj izazova stvoriti najbolje aplikacije za Windows 8 i Windows Phone 8, koje će biti objavljene na internetskim trgovinama Windows Store i Windows Phone Marketplace.

Nastavljamo s ulaganjem u znanje razvojnih inženjera i studenata te podrškom startup tvrtkama. Potencijal tržišta pametnih telefona, koje će se tijekom iduće četiri godine udvostručiti, kao i istraživanja koja predviđaju da će korisnici u 2016. godini preuzeti više od 309 milijardi aplikacija, ukazuju na mnogobrojne prilike za razvojne inženjere. Naš je cilj i strategija korisnicima omogućiti vrhunski softver i usluge te izuzetna korisnička iskustva, a ako je suditi po dosadašnjim App Challenge natjecanjima i hackathonima, domaći su developeri i više nego sposobni izraditi izvanredne aplikacije – naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja, Microsofta Hrvatska.

Svi zainteresirani mogu se odazvati na izazov od danas do 31. siječnja 2013. Radionice za Windows Phone 8 održat će se 31. listopada, 21. studenog i 18. prosinca, a radionice za Windowse 8 bit će 18. listopada, 14. studenog i 13. prosinca, u uredima Microsofta Hrvatska u Zagrebu. Projekti će se ocjenjivati od 1. do 23. veljače, a Microsoft će pobjednike proglasiti 25. veljače 2013. Važno je također spomenuti da su obje trgovine aplikacijama, Windows Store i Windows Phone Marketplace, dostupne hrvatskim razvojnim inženjerima. Pritom studenti članovi DreamSpark programa, startupi u Microsoftovom BizSpark programu kao i svi korisnici MSDN pretplate mogu potpuno besplatno objaviti aplikacije te tako svoja rješenja ponuditi na globalnom tržištu.

Osim objave aplikacija svih sudionika na internetskim trgovinama Windows Phone Marketplace i Windows Store, Microsoft će i nagraditi najbolje razvojne inženjere. Autori pet najboljih Windows Phone 8 aplikacija imaju priliku osvojiti Windows Phone uređaje, šeste i sedme Microsoft Touch miša, a oni koji se plasiraju od osmog do desetog mjesta tvrtka će nagraditi Microsoft Arc tipkovnicama. Autori tri najbolje Windows 8 aplikacije osvojit će Windows 8 uređaje. Oni koji osvoje četvrto do šestog mjesta dobit će Microsoft Touch miša, a od sedmog do desetog mjesta Microsoft Arc tipkovnicu.

Prijave za Windows 8 i Windows Phone App Challenge otvorene su i traju do 31. siječnja 2013., na adresi http://appchallenge.mscommunity.hr.


Propustili ste