Top 11 Vine profila

Što je to Vine, pitate se? Vine je super aplikacija koja vam omogućava da na najlakši mogući način snimite kratki videouradak i podijelite ga na svim svojim društvenim profilima. Osnovan u lipnju 2012. godine, doživio je veliku popularnost te ga je samo dva mjeseca poslije kupio nitko drugi no veliki Twitter. Svoje pravo svjetlo dana, kao besplatna iOS aplikacija, ugledao je 24. siječnja ove godine.

Dakle, stvar je još, recimo, nova. No velika popularnost i zaraznost ove nove this-is-soooo-cool-i-must-have-it aplikacije rezultirala je povećim brojem profila. I objavljenim videima, naravno.

Sukladno tome, a i našom glađu da isprobamo sve novo, hip, cool i appovsko, instalirali smo Vine te se uputili se u dosad neistražen i neviđen timeline koji donosi. Tamo gdje nijedan ljudski palac još nije kročio. Predstavljamo vam Vine profile koje morate pratiti!

Will Sasso
Američki komičar kojega se domaća publika sjeća zahvaljujući ulozi u popularnoj seriji Kako sam upoznao vašu majku, u kojoj je igrao konobara McLarensa koji je imao problema s naglom naravi, a zbog njega su se Ted, Marshall i Barney po prvi put krenuli tući. Sasso svojim odličnim oponašanjem Arnolda Schwarzeneggera, štovanjem Hulka Hogana i gnječenjem limuna ustima (zbog čega je hashtag #sasso već postao poznat), definitivno je Vine koji morate pratiti. Urnebesno smiješno!
Chris D’Elia Ovog lika morate pratiti. Također poznati američki komičar koji s Willom Sassom i Bryanom Callenom tvori Ten Minute Podcast – zarazno komičan podcast koji će vam se zasigurno svidjeti. Chris putem Vinea obrađuje glazbene hitove na svojstven beautiful način, komentira sugrađane te ih zbunjuje namjerno nerazgovijetnim upitima. Upozorenje: zarazno smiješno!

Rolling Stone
Rolling Stone je jednostavno Rolling Stone i pratit ćemo ih gdje god se nalazili. Njihov Vine profil, koji već ima više od 25 tisuća followera, bogatog je repertoara, a putem šest sekunda kratkih filmova možete vidjeti kako su primjerice izgledale sve naslovnice časopisa s Rolling Stonesima ili Kurtom Cobainom. I naravno, pokušajte pogoditi tko će biti na sljedećoj naslovnici časopisa.

Star Wars Naravno da pratimo! Premda imaju tek pet Vine filmića koji prikazuju kako je bilo na projekciji Povratka jedija 4. svibnja – kada se obilježava i slavni dan Ratova zvijezda (#maythe4th), ovaj profil ćete htjeti pratiti. Pogotovo kako će se približavati 2015. i Epizoda VII. Sila voli Vine, stoga neka je Vine s vama!

USA Today
Moramo spomenuti i jedan news-portal. Zanimljivo će biti gledati i pratiti kako će se mediji prezentirati putem Vinea, ali ono što možemo sa sigurnošću tvrditi jest da se trebaju ugledati na USA Today. Na vrlo zanimljiv način prikazuju primjerice kako će izgledati današnje tiskano izdanje, a putem odlične hashtag-kampanje, vezane za proslavu Star Wars dana, pozivali su followere da snime svoj najbolji ”Chewbacca urlik” i promoviraju ga hashtagom #Chewievine. Zakon!

Tyra Banks Tyra je luuuuda! Osim što odlično pjeva, pa će vas svako malo ugodno iznenaditi nekim glazbenim Vine uratkom, ponekad i izgleda stvarno zastrašujuće te će vas zasigurno u nekoliko navrata i preplašiti. Ženska je totalno spaljena i snima zabavne Vine filmiće. Nikada nismo zamišljali ovakvu Tyru. Pratiti!

Paul McCartney
Pravi glazbeni Vine račun koji morate imati u svom feedu. Paul i ekipa s PaulMcCartney.com rade pravi posao angažirajući followere – kojih je već više od 18 tisuća – svakodnevnim ”Can you name this song” kvizovima i pozivanjem ekipe da snime jedan Vine u kojem sviraju njegovu pjesmu. Odlično!

Adam Goldberg Ovaj poznati američki glumac, glazbenik i producent prozvan je prvim kraljem Vinea. Prije nekoliko godina počeo je svoj pohod na društvene mreže i postao hit na Twitteru i Tumblru, a uz dolazak Vinea, Goldberg se prikazao u pravom svjetlu. Filmovi izgledaju mračno, uvrnuto i posve zarazno. Nekada glumi samoga sebe, nekada ima periku, a nekada se ponaša kao pravi manijak. Suludi Vine profil koji morate pratiti.

Steve Agee
Steve Agee je američki glumac i stand-up komičar koji je malo poznat domaćoj publici, no čovjek se proslavio pišući radnju za popularni talk show Jimmy Kimmel Live. U slobodno vrijeme snima odlične i urnebesne Vine filmiće, a kao muza služi mu poznata glumica Ellen Page.

Ivan Šarić Evo ga! Naravno da ima Vine i naravno da je smiješan, premda ima samo tri Vine filmića. Ivane, prihvati se mobitela i snimi još!

Hrvoje Mihajlić
Hrvoje voli Vine i Vine voli njega. Kako napraviti histeričan sok od naranče, kako izgleda vožnja biciklom te kako natočiti bengu na OMV-u – sve u nekoliko filmića po šest sekunda. Ma taj Vine je zakon.

Bonus! Boris Ličina Borja Kreativni direktor stranice planb.hr, geek extraordinaire, novinar i poznati bloger u svoja 23 Vine uratka prikazuje kako je izgledalo putovanje u Plitvice i kako izgleda Zagreb iz perspektive biciklista, a u jednom filmiću obilježava i Star Wars dan! Respect! Domaće Vine snage su jake!

Vine je stvarno totalni zakon. Filmove snimate s lakoćom, a još lakše ih dijelite okolo. Budući da je aplikacija još mlada, definitivno će biti zanimljivo pratiti novosti koje će nam ekipa Vinea donijeti. Vine-on!

cta-planb-3


Propustili ste