Ljubitelji kafe: Već smo spremni za SoMo Borac 2014.!

Rujan 2013. godine bio je obogaćen jednim stvarno posebnim digitalnim iskustvom – SoMo Borac nagradama koje prepoznaju najbolje u društveno-mrežnim, mobilnim i content kategorijama. Kako nam je nova digitalna godina već pokucala na vrata, vrijeme je da se lagano pripremimo za SoMo Borac 2014. – koji će biti veći, bolji, mobilniji i sadržajno bogatiji. U tom tonu, donosimo vam seriju intervjua prošlogodišnjih dobitnika SoMo Borac nagrada.

Kada smo ih pitali koliko su kave popili tijekom prošle godine održavajući svoju Facebook stranicu, iskreno i simpatično su nam odgovorili: ”Nikad dovoljno!” I vjerujemo im. Ponosni dobitnici nagrade SoMo Borac Face za najbolju Facebook stranicu Ljubitelji kafe rekli su nam ponešto o Vineu, stvarima koje su ih oduševile na društvenim mrežama, digitalnoj budućnosti, kavi i, naravno, Facebooku!

Kakva vam je bila 2013. godina na društvenim mrežama? Imate li već neke projekte koje ćete prijaviti na SoMo Borac?
Prošla je godina bila ispunjena izazovima i ubrzanom dinamikom promena koje digitalna oblast nosi. Dobijanje SoMo Borac nagrade SoMo Borac Face, koju je naša agencija osvojila za najbolju Facebook stranicu Ljubitelji kafe koja je kreirana i vođena za kompaniju Strauss Adriatic, obogatila je naše iskustvo.
Dobijanje ove nagrade olakšalo nam je put do novih, zanimljivih klijenata koji su prepoznali kvalitet i inovativan pristup koji potenciramo u našem radu. Kao rezultat ovog sjajnog iskustva, planiramo još mnogo prijava za SoMo borac nagrade u 2014. godini.

Koji je najvažniji savjet koji možete dati onima što žele imati najbolju Facebook stranicu?
Posmatraj kao korisnik, slušaj kao korisnik, govori kao da si korisnik. Kada se potrudite da u potpunosti razumete želje, pitanja i potrebe vaših korisnika, tada uspostavljate istinsku komunikaciju, na koju uzvraćaju velikodušno.

S obzirom na to da radite u sektoru koji se stalno mijenja, predstavlja li vam to stres ili uzbuđenje?
Rad u oblasti digitala možda se najbolje može predstaviti kao digitalna fuzija uzbuđenja, stresa i dinamike odvrnute na maksimum. Na kraju, kombinacija ovih faktora uz dozu stresa i uzbuđenja daje najbolje rezultate.
Svakog dana smo glavni učesnici promena i trudimo se da idemo nekoliko koraka unapred, drago nam je da se u našem regionu razvija ceo jedan digitalni prostor iz kojeg svakodnevno viđamo nove pobede. Razvoj digitalnog tržišta u regionu možda ide sporije, ali rađa prave pionire, budeći u nama svima zdravu kompeticiju, ali i veliku dozu neizvesnosti. Zato je i izazovno.

Što vas je prošle godine najviše oduševilo na društvenim mrežama?
Spisak je dugačak, LinkedIn i inovativni pristup, koji će tek otvoriti vrata business social networkinga, infografici i vizuelni marketing koji su masivno napredovali posebno kroz deljenje fotografija na mrežama kao što je Instagram, munjeviti razvoj mobilnog marketinga i platformi koje zauvek menjaju korisničko iskustvo na bolje i način na koji pristupamo društvenim mrežama, Snapchat…

SoMo Face nagrada u dobrom društvu Ljubitelja kafe!

SoMo Face nagrada u dobrom društvu Ljubitelja kafe!

Jeste li isprobali Vine i što mislite o njemu? Predstavlja li mu InstaVideo pravu konkurenciju?
Kao što kaže njihov slogan, Vine je najbolji način da vidite i podelite život u pokretu, kroz kreiranje kratkog videa. Instagram je sam po sebi izuzetno jaka platforma, koja je dostigla neverovatnu popularnost kroz deljenje fotografija. InstaVideo je kreiran posle inicijalne ideje o Instagramu kao mreži na kojoj će korisnici na globalnom nivou moći da se povežu i komuniciraju kroz fotografije, tako da je InstaVideo došao kao sekundarna funkcija, ali ne mora da znači da će tako ostati, vreme će najbolje da pokaže.

Vrlo je verovatno da će Vine nastaviti da blista kada je u pitanju kratak video, Instagram kada su u pitanju fotografije te da će InstaVideu trebati vremena da promeni percepciju svojih korisnika, da u istoj meri ovu mrežu koriste kako za deljenje fotografija, tako i za deljenje videa.

Koliko ste litara kave popili održavajući vaš Facebook u 2013.? 🙂
Nikad dovoljno! 🙂

Dolazite li ove godine na SoMo Borac?
Koferi su nam već spakovani!

Gdje je sada vaša prošlogodišnja nagrada SoMo Borac i što radi? 🙂
Nagrada je na vidnom mestu, da nas iznova podseća da izazovi, promene, naporan rad i veliko zalaganje na kraju budu nagrađeni.

somoborac-banner-cta


Propustili ste