Hrvatski proizvod: Prvi mobilni hostel

Festivalski život postaje udobniji zahvaljujući inovativnom rješenju iz Hrvatske.

Polako počinje sezona festivala, uživamo u gledanju lineupa, ali ne i u bookiranju smještaja. Najprije usklađujemo dvije stvari – lokaciju i cijenu – a s kvalitetom se najčešće samo pomirimo jer nam nije bitna ako ćemo do festivala imati samo kamp za prehodati ili ne više od 10-ak eura vožnje taksijem. No, uskoro stiže genijalno rješenje koje će festivalcima ponuditi udobnost na samoj lokaciji festivala, po pristupačnoj cijeni!

Iz hrvatskih kreativnih umova – prvi mobilni hostel

Oni su Ivan Malić, Mihovil Grgurić i Tin Vidović, tim iz Osijeka i Zagreba koji je, i zbog vlastitoga iskustva buđenja po festivalskim neudobnim šatorima, neopravdano skupim hostelima i slično, došao na ideju mobilnoga hostela koji će biti moguće prevoziti od festivala do festivala. Nakon mjeseci projektiranja nastao je Nearby hostel i – malo je za reći – izgleda odlično.

Nearby se lako utovaruje na kamion i prevozi s jednoga mjesta na drugo, a nakon dolaska na lokaciju, može biti u potpunosti operativan za 30 minuta. Posebna pozornost pri projektiranju hostela stavljena je na maksimalno iskorištavanje dostupnoga prostora i dobivanje što veće udobnosti pa će Nearby tako imati ukupno 9 soba sa 26 ležajeva i pripadajućim toaletima te “pametnim tuševima” koji koriste do 70 posto manje vode. Svaka soba bit će zvučno i toplinski izolirana te opremljena udobnim krevetima, TV-om, Wi-Fi-om, ormarima, strujnim utičnicama i hladnjakom.

Kao da to sve gore navedeno već ne zvuči dovoljno kul, Nearby tim dodaje još jednu iznimno privlačnu stavku u karakteristike svojega proizvoda – vrata soba otključavat će se pomoću mobilne aplikacije koju će gosti instalirati na svoj pametni telefon. Što ako vam se isprazni baterija, pitate se? Pa, preostaje vam dobro staro lupanje po vratima. Međutim, ako ne budete imali snage, negdje u blizini bit će i recepcioner koji će vam pomoći. Jesmo li spomenuli da će vam aplikacija pomoći i u pronalaženju mjesta na kojemu se hostel nalazi. Spas ako ste malo više popili.

Kako su se svega toga dosjetili? Kažu, samo su osluškivali posjetitelje festivala. Nakon sati i sati partijanja, shvatili su da je sve što posjetitelji žele dobar odmor, što bliže festivalskoj lokaciji i po mogućnosti u klimatiziranome okruženju tei s utičnicom gdje će moći napuniti svoje mobitele i gadgete.

Proizvodnja u Hrvatskoj

Ono što nam se posebno svidjelo kod ove mlade ekipe je to da proizvodnju jedinica žele zadržati u Hrvatskoj. U jesen 2016. godine očekuju gradnju prototipa, za što trenutačno prikupljaju financijska sredstva. Više o projektu saznajte na Nearby web stranici.


Propustili ste