Frame festival poziva bicikliste

Tema prvog Frame festivala je kratkometražni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti...

Frame Festival je festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura.Festival će se održati početkom lipnja u Osijeku 2013. godine i ponudit će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost.

Od 11.3. je otvoren natječaj za kratke filmove koji traje do 20.5. , a prijaviti se mogu svi kreativci iz raznih kuteva planete. Važno je samo da baš kao i mi dijele ljubav prema biciklima i kameri, ne nužno tim redom. Filmovi koji se prijavljuju na natječaj mogu biti animirani,dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom, mobitelom, a maximalna dužina filma je 8 minuta.

Tema prvog Frame festivala je kratkometražni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti, rekreaciji, slobodi kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta može stvoriti pod zajedničkim nazivnikom – BICIKL. Zahtjevan posao odabira najboljih radova pada na jaka leđa našeg stručnog žirija, a odabrane filmove ćemo prikazati u kinu Urania (Osijek) u lipnju 2013. godine.

Autori mogu prijaviti maksimalno 5 filmova , filmovi ne moraju biti snimljeni 2013. godine i mogu biti prikazani već ranije. Za tri najbolja filma osigurane su vrijedne nagrade i unikatni pokali kojima će se stari i mladi filmaši moći hvaliti u susjedstvu ali i šire. Natječaj je otvoren od 11.3. do 20.5. , prijave filmova su besplatne, a linkove na svoje radove možete slati emailom na adresu: contest@framefestosijek.com

Pravila i informacije za prijavu:
max. dužina filma: 8 min
Titlovi – obavezni na engleskom jeziku
Ime i prezime autora
Naziv filma i nekoliko rečenica sadržaja.

Istovremeno i foto natječaj

Osim otvorenog natječaja za filmove, Frame Festival otvara i natječaj za najbolje fotografije. Sudjelovati mogu svi fotografi bilo da su amateri ili profesionalci, a važno je da se drže teme festivala. Tema fotografskog natječaja prati koncept cijelog Frame festivala pa će tako u konkurenciju ući sve vezano uz bicik, biciklizam, biciklistička putovanja, ekološku osvještenost, slobodu kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta poveže sa biciklom.

Saznajte više na službenoj stranici festivala, odnosno na Facebook stranici.


Propustili ste