Dvanaest internetskih stranica i servisa koji će vam olakšati život

Osim što je zabavan i informativan, internet je i pun korisnih stranica koje uvelike olakšavaju život, štede vrijeme te u trenu rješavaju neku nedoumicu ili problem. Kako bismo vas poštedjeli guglanja, izdvajamo nekoliko praktičnih internetskih stranica i servisa, a za neke od njih ćete sigurno reći: "E, ovo mi baš treba!"

TimeZoneCheck
Spremate se na put u jednu od svjetskih metropola i želite provjeriti u kojoj se vremenskoj zoni nalazi? Ili vam je iz nekog razloga potreban podatak koliko je trenutno sati u primjerice – Tokiju? TimeZoneCheck nudi praktičnu interaktivnu kartu s pomoću koje ćete u trenu saznati vrijeme u različitim krajevima svijeta.

EasyUnitConverter
Ime stranice sve govori. EasyUnitConverter omogućuje brzo pretvaranje raznih mjernih jedinica koje su raspoređene u dvadesetak kategorija, kao što su duljina, obujam, temperatura, gustoća, površina itd. Ovdje ćete čak pronaći i konverter za veličinu cipela.

CopyPasteCharacter
Potreban vam je neki poseban znak ili simbol koji se ne nalazi na vašoj tipkovnici? Ovdje ćete ih pronaći pregršt, samo trebate kliknuti na željeni grafički simbol i ”zalijepiti” ga u dokument.

IconFinder
Ako ste dizajner, ilustrator ili općenito kreativac, ova stranica će vam sasvim sigurno privući pozornost. Na IconFideru moguće je pronaći čak oko 340 tisuća ikona, među kojima ima i dosta besplatnih.

PrintWhatYouLike
PrintWhatYouLike je online servis koji vam omogućuje da ispišite internetsku stranicu bez oglasa ili nekih drugih neželjenih elemenata. Samim time dugoročno štedite papir i tintu, a na ispisu dobivate samo ono što želite.

OnlineOcr
Sigurno ste se više puta našli u situaciji kada ste trebali pretipkati skenirani dokument. Ovaj servis trebao bi vas riješiti te muke jer iz skeniranih dokumenata ”izvlači” tekst, koji se potom može uređivati. OnlineOcr prepoznaje i hrvatski jezik, premda ne pogodi svaku riječ, ali u svakom slučaju lakše je urediti, nego prepisivati cijeli tekst.

FreeOnlineConverter
Želite pretvoriti dokument u DOCX obliku u DOC? Ili možda JPEG u PDF? FreeOnlineConverter nudi brojne mogućnosti konverzije dokumenata u različite formate, a pogotovo je koristan u uredskom okruženju.

WeTransfer
Trebate li nekome putem interneta poslati vrlo veliku datoteku, WeTransfer djeluje kao sasvim dobro rješenje. Servis omogućuje besplatan transfer datoteka veličine do 2 gigabajta, odnosno do 10 gigabajta uz mjesečnu pretplatu.

SimilarSites
SimilarSites je brz i jednostavan sustav preporuka internetskih stranica. Potrebno je samo upisati URL stranice koja vam je dobro poznata i servis će vam izbaciti one koje se tematski podudaraju, te navesti postotak ”sličnosti”.

PicMonkey
Internet vrvi raznim korisnim servisima za obradu fotografija, a jedan od boljih svakako je PicMonkey, koji nudi standardne opcije za uređivanje fotografija, ali omogućuje i dizajniranje pozivnica, čestitki, vizuala za društvene mreže, oglasa i slično.

EUdict
EUdict je iznimno koristan i praktičan online rječnik koji omogućuje prijevode s mnogih svjetskih jezika, s naglaskom na one koji prevladavaju u Europskoj uniji, a iza cijeloga projekta stoji Tomislav Kuzmić iz Hrvatske.

DownForEveryoneOrJustMe
Taman ste krenuli provjeriti što ima novo na Facebooku, ali na vaše veliko razočaranje ne uspijevate ga otvoriti. DownForEveryone će vam u ovakvim situacijama reći je li neka stranica ”pala” većini korisnika ili je problem ipak samo kod vas.


Propustili ste