Besplatni alati za planiranje objava na društvenim mrežama

Donosimo izbor nekoliko alata koji će vam pomoći u planiranju objava na društvenim mrežama!

Kada vaša tvrtka, brand ili usluga počnu rasti i širiti se na društvenim mrežama, sve je teže postići redovito objavljivanje sadržaja, ali zato su tu alati pomoću kojih se objave mogu planirati te unaprijed napraviti njihov raspored za objavu u željenome vremenu.

Postoji mnogo aplikacija, servisa i alata koji vam mogu pomoći da unaprijed planirate svoje objave i koji će ih objavljivati umjesto vas. Ovdje smo ih izdvojili nekoliko za koje smatramo da vam mogu pomoći da uštedite vrijeme i olakšate si online život.

Alati na Facebooku

Za zakazivanje i upravljanje objavama na Facebooku najbolji je Facebook sam po sebi jer na svojoj stranici možete vidjeti i broj planiranih postova. Također, možete direktno mijenjati, brisati i dodavati postove na vrlo jednostavan način. Ipak, ako vam je potrebno neko naprednije praćenje profila, objava i grupa, za to će vam dobro poslužiti Buffer. Osim što je besplatan za individualnu uporabu, Buffer omogućuje i planiranje objava na Twitteru, LinkedInu (podržava i profile i poslovne stranice), Google plusu i Pinterestu. Hootsuite također podržava Facebook, ali nije dovoljno user friendly, tj. nepregledan je za ovu vrstu objava.

Alati na Twitteru

Dva najbolja besplatna servisa svakako su TweetDeck i Hootsuite. TweetDeck je Twitterov servis i služi samo za objave na Twitteru. Omogućuje vam neograničen broj stupaca koje možete kreirati kako vama odgovara te na njima usporedno pratiti timeline, liste, profile, svoje tvitove i zakazane tvitove. Podržava, također, neograničen broj profila.

Za razliku od Hootsuitea, sve notifikacije (lajkove, retweetove i mentione) prikazuje u jednome stupcu, dok za Hootsuite morate kreirati više stupaca za svaku vrstu notifikacija, što je ipak nepreglednije. Također, na TweetDecku možete uključiti zvučne i pop-up notifikacije ako vam je važno pratiti određeni tvit. Ipak, Hootsuite vam, iako ograničen besplatnom verzijom na samo tri profila i bez dodatnih notifikacija, nudi mogućnost kreiranja stupaca po profilu, tako da ne morate sve pratiti u jednome prozoru. U vezi s manevriranjem između profila pri zakazivanju objava, TweetDeck nudi bolje korisničko iskustvo, ali i to može biti stvar osobnoga dojma.

Alati na Google+

Koliko god vam bio važan, Google ipak voli ako pridajete pozornost i njegovoj mreži Google+, što utječe i na cjelokupni SEO vašega sitea. Hootsuite podržava zakazivanje objava za Google+, ali se događaju bugovi pa postoji mogućnost da neki postovi ne budu objavljeni. Pred Buffera, predlažemo i Friends+Me, servis putem kojega se u nekoliko jednostavnih koraka registrirate i postavite objave. Vrlo lak i pouzdan. Friends+Me podržava i druge mreže, ali se pokazao kao najbolji za Google+.

Alati na LinkedInu

Pored Buffera i Hootsuitea, na raspolaganju vam je i Postfity na kojemu jednostavno možete planirati objave na LinkedInu, i to besplatno – do najviše pet korisničkih profila i 10 tempiranih objava. Možda zvuči skromno, ali u većini slučajeva sasvim dovoljno za ovu mrežu. Pored toga, možete isprobati i Tiempy aplikaciju, koja omogućuje neograničen broj zakazanih postova i nudi automatsko najbolje vrijeme za vašu objavu. Moguće je i dodavanje neograničenoga broja profila, ali samo u sklopu jednoga projekta.

Alati na Instagramu

Iako još uvijek ne postoje aplikacije koje će umjesto vas postavljati zakazane objave, postoje one koje vam mogu olakšati posao tako što će vas podsjetiti da postavite objavu koju ste prethodno kreirali. Jedan od najboljih alata za to je Later (nekadašnji Latergrame) čija se desktop verzija sinkronizira s mobilnom aplikacijom koja vas push notifikacijama podsjeća da je vrijeme za post. Besplatna verzija omogućuje do 30 postova mjesečno i dva profila. Desktop verzija ove aplikacije veoma je jednostavna s drag and drop opcijama, direktnim rezanjem fotografija i repostanjem.

Hootsuite također nudi opcije kao i Later, ali kao što je već spomenuto, s lošijim korisničkim iskustvom. Tu je i Crowdfire (nekadašnji UnfollowMe), koji nudi slične opcije kao i prethodna dva alata, s tim što ima i analitiku pomoću koje možete pratiti tko vas je zapratio i otpratio. Putem Crowdfirea možete također direktno zapratiti nove profile ili otpratiti postojeće.

Za ostale društvene mreže i aplikacije ili još nema dovoljno dobrih besplatnih alata ili ih uopće nema. Na vama je da odlučite što vam je najlakše i što vam može uštedjeti vrijeme. Ako pak koristite neku od super besplatnih aplikacija za planiranje postova koju ovdje nismo naveli, javite nam u komentarima!


Propustili ste