5 stranica s top listama koje morate posjetiti

Zabavni i informativni, članci s top listama donose sate i sate dobre zabave.

Priznajmo, svi volimo čitati razne top liste na internetu jer, da nije tako, one ne bi bile jedan od prevladavajućih sadržaja na portalima i stranicama. Zabavni i informativni, članci s top listama lako se “konzumiraju”, a nerijetko donose i velik promet internetskim stranicama. Popularni Buzzfeed praktički je izgradio svoj status na top listama, a one su uobičajena pojava i u medijima koji donose ozbiljniji sadržaj. Ne trebamo posebno spominjati kako ćete top liste često pronaći i na stranicama vašega omiljenog Plana B! 😉 Evo još nekoliko zanimljivih stranica na kojima prevladavaju razne liste, a koje će vam zasigurno pružiti sate dobre zabave.

Zergnet 

Zergnet je stranica koja agregira zanimljiv sadržaj s interneta, a grupira ga u nekoliko kategorija, kao što su film, videoigre, sport, hrana itd. Pogađate, velik dio sadržaja upravo su liste koje obuhvaćaju iznimno velik raspon tema, od showbiznisa pa sve do kulinarskih recepata.

Listverse 

U slučaju Listversea sve je već jasno iz naziva. Ova stranica sastoji se uglavnom od “top 10” lista različite tematike, a ovdje će posebno na svoje doći ljubitelji svakojakih bizarnosti i misterija. Na Listverseu ćete tako pronaći članke kao što su “10 neriješenih misterija iz hotela”, “10 iznimno bizarnih fobija”, “10 misterija iza neobjašnjivih fotografija”… Zanimljivo štivo, makar nije uvijek preporučljivo za čitanje prije spavanja.

Toptenz 

Toptenz je još jedna “top 10” stranica širokih tema i područja, a koja vam svaki dan donosi neku novu i zanimljivu listu. Stranica ima i bogat kanal na YouTubeu s listama u videoobliku, na kojemu ćete se sigurno dugo zadržati.

Taste of Cinema 

Ukratko, Taste of Cinema je stranica s top listama za filmofile, koje istodobno služe kao izvrsne preporuke za gledanje. Ono što je posebno pohvalno je to što Taste of Cinema nije fokusiran isključivo na mainstream i holivudsku produkciju, nego pokriva sedmu umjetnost u gotovo svim njezinim vidovima, od kratkih filmova, opskurnih uradaka i zamrlih žanrova, pa sve do kinematografija iz udaljenih kutaka svijeta. Ako su filmovi vaša velika ljubav, ovoj ćete se stranici, bez sumnje, uvijek vraćati.

Cracked 

Vjerujemo da vam Cracked.com ne trebamo posebno predstavljati. Humoristični portal koji postoji od 2005. godine mjesečno privlači milijune posjetitelja te slovi kao najpopularnija humoristična stranica na internetu. Većina tekstova prezentirana je u obliku top lista, od kojih su neke uistinu urnebesne, poput npr. “4 dječja filma sa sretnim završetcima koji zapravo nisu sretni” ili “19 stvarnih fotografija za koje biste se zakleli da predstavljaju dokaz putovanja kroz vrijeme”. Cracked je bogat i multimedijom te ima veliku zajednicu čitatelja koja redovito stvara korisnički sadržaj.


Propustili ste