Napster i Pet minuta udružili snage

Rhapsody, prvi servis za distribuciju glazbe u svijetu, koji svoje usluge na europskom tržištu nudi pod poznatim brandom Napster, odabrao je tvrtku Pet minuta kao strateškog partnera u razvoju mobilnih aplikacija.

2011. godine Rhapsody je preuzeo Napster, poznati servis koji je svoju popularnost stekao davne 1999. godine i uveo revoluciju omogućivši besplatnu razmjenu glazbe između svojih korisnika. Kroz Napsterov brand, Rhapsody nastavlja širenje svojih usluga na rastućem i kompetitivnom glazbenom tržištu u Europi. U srpnju ove godine Rhapsody je omogućio korištenje servisa Napster u 15 europskih zemalja, a uslijedila je i integracija usluge s brojnim vodećim mobilnim operaterima diljem Europe.

Strateškog partnera za razvoj mobilnih aplikacija za sve platforme Rhapsody je pronašao u Pet minuta, uspješnoj hrvatskoj tvrtki koja se specijalizirala na tržištu mobilnih aplikacija i svoje je poslovanje okrenula globalnom tržištu. Vrhunski inženjerski tim iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zahtjevnih mobilnih aplikacija i serverskih rješenja namijenjenih distribuciji glazbe, a svoje iskustvo i ekspertizu su već pokazali u radu na brojnim projektima na američkom i globalnom tržištu.

“Ovisnici smo o glazbi i već se dugo kunemo u ’streaming’ glazbe, čekajući dane kad ćemo imati milijunsku kolekciju singlova pod prstima. Sad imamo priliku stvarati novu generaciju takvog softvera”, izjavio je Luka Abrus, direktor tvrtke Pet minuta te dodao “Kroz razvojni centar ćemo otvoriti nova radna mjesta i imati priliku zaposliti najbolje hrvatske inženjere. Iznimno nam je drago što ćemo takvim vrhunskim ljudima omogućiti da u Zagrebu i Osijeku rade na projektima koji se nalaze u samom vrhu svjetske tehnologije i trendova”.

Kroz partnerstvo s Pet minuta Rhapsody je investirao u poboljšanje platforme kako bi dosegnuo još veći broj korisnika i proširio se na druga tržišta. “Pet minuta je savršeni partner za nas u našem daljnjem usavršavanju mobilnih aplikacija za distribuciju glazbe na zahtjev“, izjavio je Brian Ringer, tehnički direktor tvrtke Rhapsody. “Njihova kombinacija izvrsnih tehničkih vještina i strasti za sve vezano uz mobile i glazbu je savršeni dodatak rastućim inženjerskim timovima u Rhapsodyju”.


Propustili ste