Kreiranje novog poslovanja uz pomoć ICT-a u fokusu 8. Combis konferencije

Koje zakonitosti danas vladaju na tržištu, kako se transformira fizičko u digitalno i digitalno u fizičko i kako osmisliti uspješno poslovanje budućnosti primjenjujući ICT, u središtu su pozornosti dvodnevnog okupljanja ICT eksperata. Konferenciju otvara Eddie Obeng, vizionar nove generacije poslovanja, liderstva i inovacija, plenarnim predavanjem "The world is changing".

Do osme Combis konferencije, jedne od najvećih hrvatskih tehnoloških konferencija, ostalo je još samo sedam dana! Tradicionalno okupljanje hrvatskih i regionalnih ICT stručnjaka održat će se 25. i 26. rujna, pod krovnom temom Istražite digitalni svijet = Kreirajte novu poslovnu stvarnost. Dvodnevna konferencija održava se u Šibeniku i na nju je već u ovom trenutku prijavljeno više od 300 sudionika.

Konferencija će započeti plenarnim predavanjem ‘The world is changing’ koju će održati Eddie Obeng, vrhunski motivator, britanski profesor na vodećoj europskoj poslovnoj školi Henley Business School te kreator koncepta ‘New World Management’. Prema tom konceptu svijet oko nas mijenja se velikom brzinom, a znanje na kojem temeljimo svoje odluke zastarjelo je i neupotrebljivo. Ljudi se ne mijenjaju na način na koji bi trebali kako bi mogli pratiti promjene okoline u kojoj egzistiraju.

“Pretpostavke koje obično koristimo pri planiranju, upravljanju, vođenju, organiziranju i reguliranju, zastarjele su i štetne za naše živote, društvo i organizacije. Koncept ‘New World Management’ odgovor je na nagle i brze promjene s kojima smo suočeni”, tvrdi Obeng. Uz to, Obeng, koji će na Combis konferenciji po prvi puta održati predavanje u Hrvatskoj, publici će predstaviti najbolje prakse za ispitivanje kako tvrtke mogu uspješno sudjelovati u ‘novom’ svijetu.

Predavači Combis konferencije će prikazati kako na inteligentan i uspješan način tehnologiju staviti u funkciju poslovanja, kako transformirati digitalno u fizičko djelovanje i poslovne rezultate, pa će fokus konferencije biti na konkretnim ICT rješenjima najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj i regiji, na predstavljanju najboljih rješenja koja su dokazana u praksi, ali i na razmjeni iskustava svih sudionika Combis konferencije. Stoga su i ove godine studije slučajeva neizostavan dio konferencije, a podijeljene su u pet područja: Cloud, sigurnost, novi podatkovni centar, tehnologija sljedeće generacije i poslovna rješenja.

“IT uvijek mora biti inovativan i proizvoditi što veću vrijednost – a najveća vrijednost je u svakodnevnoj proizvodnoj primjeni. Tamo gdje IT nije primarno rješenje, nego pomaže u stvaranju iznimnog proizvoda kojim se već bavi lokalna industrija. Smatram da najveća vrijednost leži u novim idejama i njihovoj integraciji. Tako uobičajeno industrija ima ideju, a IT rješenje. To dvoje potrebno je spojiti. Vrijeme je za poslovno integrirani IT, vrijeme je za izradu stvari, a to su teme kojima ćemo se baviti na ovogodišnjoj konferenciji, istaknuo je, najavljujući konferenciju, Goran Car, direktor sadržaja Combis konferencije.

Konferencija će biti zaključena 26. rujna okruglim stolom “Što najveći i najbolji kažu o sadašnjosti i budućnosti uređaja za pohranu podataka?”, diskusijom predstavnika najvećih svjetskih IT tvrtki o najnovijim trendovima u razvoju uređaja za pohranu podataka i tehnologijama koje moderni IT danas mora imati.


Propustili ste