7 stranica za slobodno vrijeme

Web stranice koje će ispuniti svaku minutu vašeg slobodnog vremena...

1. Bturn 

Odmah ispod loga Bturna piše – Music, Culture and Style of New Balkans. I svega i svačega se tu nađe – originalne računalne umjetnosti nastale 1961. u Zagrebu, najčudnijih sveučilišta na Balkanu, predstavljenih glazbenika i umjetnika, najava događanja, Gadafijevog šatora s Titom u njemu… Bturn se čini kao jedan od onih projekata koji, uz malo nostalgičnih retro elemenata i pisanja o aktualnim zbivanjama na Balkanu, može ujediniti umjetnički dio regije na jednom web mjestu.

2. Work awesome

Recimo da volite svoj posao i da želite dati sve od sebe, biti najbolji u onome što radite. Ako je slučaj takav, onda je stranica Workawesome baš za vas. Stranica nije nova, postoji već dulje vrijeme, zbog čega je broj savjeta poprilično velik. Na njoj ćete pronaći doslovce stotine kvalitetnih savjeta za koje niste imali pojma da vam mogu pomoći u poslu. Kakav god on bio.

3. Running from Camera

Pravila su jednostavna, kaže korisnik muggezifter na svom blogu: ‘Postavim kameru, namjestim samookidanje na dvije sekunde i pokušavam otrčati što dalje mogu od kamere.’Radi se o projektu/blogu čovjeka koji objavljuje fotografije snimljene na ovaj način. Bez da previše duljimo s tekstom, pogledajte njegov blog i, pripazite, riječ je o jednom od onih sajtova na kojima možete izgubiti poprilično puno vremena gledajući naizgled besmislene fotografije.

4. This is why i’m broke

Stranica This is why i’m broke je, osim nevjerojatno dovitljiva imena, sjajan put do najštreberskijih điđa-miđa (Usput, dopada li vam se naša lokalizacija termina geek gadgets?) koje si možete zamisliti. Na primjer, kanu s kristalno prozirnim dnom? Ili, još bolje, posuda za kekse u obliku zombija? Ili, navlaka za iPhone u obliku Gameboya? Ili, ova kreditna kartica koja se pretvara u sječivo dostojno Stevena Segala? Uglavnom – upozoreni ste!

5. Dear photograph 

Slika iz prošlosti u okruženju sadašnjosti ili kako poremetiti prostorno-vremenski kontinuum najobičnijim fotoaparatom. Uživajte danas uživajući jučer. Sve smo vam zakomplicirali? Ništa, kliknite na link. Možete sada, a možete i prekjučer. Uh.

6. Textile affairs 

Etikete na odjeći i rublju, taj posljednji bastion muškoga neznanja, uskoro pada. Naime, postoji stranica koja podrobno objašnjava sve ono što je ženama kikiriki, a svima nama nedokučiva enigma. Koja je oznaka za strojno pranje na hladno, a koja za vruće glačanje, zna ova stranica. A postoji i pripadajući PDF, tako da nikada, nikada ne zaboravimo kako (ne) uništiti obleku.

7. Green Way 

Gotovo pet tisuća kilometara zelene biciklističke staze bez ijednoga automobila! Postoji li takav biciklistički raj? Itekako! I to na istočnoj obali Sjedinjenih Država, od kanadske granice do floridskoga Key Westa. Trenutno je dovršena tek četvrtina ‘East Coast Greenway’ staze, a kad jednom bude dovršena prolazit će kroz čak šesnaest američkih država i predstavljati pandan rutama EuroVelo projekta.


Propustili ste