Prvi pogled na servis Freelance.hr

Online servis za zapošljavanje nezavisnih profesionalaca, koji je u svojoj inicijalnoj fazi već probudio zanimanje poslovne javnosti, uskoro će započeti sa svojim radom. Predstavljanje i prvi pogled Freelance.hr-a održat će se 13. ožujka u sklopu osmog po redu Coworking Sessiona u zagrebačkom klubu Pepermint.

Freelance.hr je rezultat partnerstva poslovnog inkubatora Studio Antar i novoosnovanog Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca (HDNP), dosad aktivnog kao inicijativa Coworking Croatia. Servis je nastao uslijed istovremenog prepoznavanja potrebe za projektnim angažiranjem kvalitetnih vanjskih suradnika, tzv. freelancera, u sve brojnijim poslovnim organizacijama. Nezavisnim profesionalcima omogućuje samopromociju putem izrade profila i portfolia, pregled ponuda naručitelja poslova te prijavljivanje na iste. Naručitelji, s druge strane, dobivaju mogućnost pretraživanja profila nezavisnih profesionalaca, stupanja u direktan kontakt ili postavljanja oglasa za rad na projektima. Upravo projektno zapošljavanje razlikuje Freelance.hr od ostalih servisa za zapošljavanje prisutnih na domaćem tržištu, usmjerenih na posredovanje vezano za stalne radne odnose.

Iznimno velik interes za preliminarnu registraciju dodatno potvrđuje dobro prepoznatu potrebu osnivača za centralnim mjestom umrežavanja, konkurentnosti i samoodrživosti nezavisnih pružatelja usluga. U prvoj godini očekujemo oko 5.000 korisnika Freelance.hr-a, samostalnih pojedinaca i naručitelja – poslodavaca. Samoodrživost platforme postići ćemo naplatom naprednih opcija i sadržaja, dok je osnovna registracija zasad besplatna“, zaključuje Andrey Shtylenko, voditelja projekta iz Studija Antar.

Lokalna ekonomska situacija dodatno uzrokuje povećan interes za stalnim ili povremenim nezavisnim poslovnim angažmanima. Troškovi života i rada sve su veći, plaće se smanjuju i sve je veći broj nezaposlenih. Zbog toga dolazi do defragmentacije lokalnog tržišta rada u kojem će se mnogi odlučiti da postanu nezavisni pružatelji usluga, konstatira Matija Raos, predsjednik HDNP-a. Vrijednost ponuđenog servisa već je dobro prepoznata i prihvaćena. Na današnji dan brojimo preko 400 registriranih osoba. Usporedno s rastom registriranih freelancera, rast će i interes naručitelja poslova koji će u sve većem broju prepoznati prednosti projektnog zapošljavanja, dodaje Raos. Inicijalno postavljene kategorije servisa su Online&IT, Dizajn&multimedija, Pisanje&prijevodi, Marketing&prodaja, Administrativna podrška te Inžinjerske usluge&proizvodnja. S početkom rada i u skladu s povratnim informacijama korisnika, kategorije će se revidirati i dopunjavati.

Prvi saznajte kako će funkcinirati i izgledati Freelance.hr 13. ožujka ove godine u sklopu osmog po redu Coworking Sessiona, čija je glavna tema ‘NE!ZAVISNOT’. Osim standardnog coworking radnog dana u klubu Pepermint u zagrebačkoj Ilici, coworkeri i svi njihovi gosti imat će priliku primiti besplatne konzultacije stručnjaka za poslovno savjetovanje i računovodstvo, upravljanje projektima i vizualne komunikacije. Mjesto na Coworking Sessionu potrebno je osigurati preuzimanjem besplatne ulaznice putem Entrio platforme. Ulaznice će se moći preuzeti od ponedjeljka, 11.03.2013. godine u 8:00 sati na poveznici http://bit.ly/PreuzimanjeUlaznica

 


Propustili ste