Digitalno blago: Retro futurizam stanuje na Facebooku

Facebook stranica The vault of retro sci-fi 2.0 nudi impresivnu količinu sadržaja koji će razgaliti srce svakog zagriženog SF fana.

Svijet SF-a bogat je i raznovrstan, a s obzirom na dugu povijest žanra mnogi njegovi izdanci već odavno obitavaju u retro-nostalgičnoj zoni. Nemali broj fanova znanstvene fantastike daje pritom prednost upravo starim SF filmovima, serijama i žanrovskoj estetici iz nekih drugih vremena, a ako ste i sami među njima zasigurno će vam se svidjeti stranica na Facebooku pod nazivom The vault of retro sci-fi 2.0.


Nije baš jasno što se zapravo dogodilo s inačicom 1.0. i je li uopće postojala na Facebooku, ali to i nije toliko važno, jer postojeća stranica nudi impresivnu količinu sadržaja koji će razgaliti srce svakog zagriženog SF fana (taj sam!).


Ova retro-futuristička riznica obiluje tako žanrovskim Ilustracijama, filmskim plakatima, fotografijama iz filmova i serija, konceptualnim crtežima, naslovnicama knjiga i još ponečim, a “novi” sadržaj objavljuje se na dnevnoj bazi.


Stranica je dosad prikupila blizu 170 tisuća fanova, a ako ste ljubitelj svega što nosi predznak SF-a vrlo vjerojatno ćete im se pridružiti. Malo klasičnog futurizma na news feedu uistinu predstavlja pravo osvježenje u današnjim “distopijskim” vremenima, zar ne?

***

U rubrici Digitalno blago osvrćemo se na internetske sadržaje koji su nam privukli posebnu pažnju i želimo ih podijeliti s vama. Pročitajte prijašnji tekst!


Propustili ste