BackWay

Predstavljamo još jedan hrvatski startup – BackWay App, koji će vam pomoći u kretanju okolinom i snalaženju na raznim lokacijama

Što je BackWay?

BackWay je iPhone aplikacija koja vam pomaže u kretanju okolinom i spremanju najdražih lokacija. Dodati lokaciju je vrlo lako, samo snimite fotografiju, dodajte kratki opis i to je to. Želite li se vratiti do određenog mjesta, BackWay će vam pokazati smjer i udaljenost u jednostavnom user interfaceu. BackWay vam pomaže vratiti se pravim putem, čak i OFFLINE!

Tko su osnivači?

Božidar Ševo.

U kojoj ste razvojnoj/investicijskoj fazi?

Aplikacija je dostupna (besplatna) u App Storeu od svibnja ove godine, otkad je preuzeta petstotinjak puta. Što se tiče investicija, dosad nije ostvarena nijedna, ali sljedeći koraci koji su u planu bit će mnogo lakše izvedivi uz investiciju/je. Investicija bi dobro došla kako bi se povećao naš tim. Dakle, ako ima zainteresiranih investitora, neka se jave. 😉

Koji su planovi za idućih godinu dana?

Prvi korak (na čemu sad radim) jest dodavanje mogućnosti dijeljenja lokacija sa svojim prijateljima i svima ostalima. Dakle, svoju spremljenu lokaciju vrlo jednostavno uploadate unutar aplikacije i pritom dobijete jedinstven URL koji možete dalje slati putem Facebooka, Twittera, e-maila itd. Također, ako nemate pristup internetu, možete dobiti URL, naravno bez uploadanja fotografije, ali uz glavne podatke: informacije o lokaciji i koordinate. Kada korisnik otvori URL u običnome browseru, pokazat će mu se lokacija na sličan način kao što Instagram pokazuje fotografije. Imat će fotografiju lokacije, informacije o lokaciji koje je netko napisao i mapu na kojoj se vidi gdje je lokacija. Ako se URL otvori na iPhoneu, koristeći URL Schemes lokacija će se importati u aplikaciju na iPhoneu korisnika koji je otvorio URL, i imat će spremljenu lokaciju za korištenje.

Također u planu je u napraviti web sučelje pa će bilo tko moći uploadati fotografiju neke lokacije, napisati neke informacije i omogućiti bilo kome da vidi tu lokaciju i spremi je na svoj uređaj.

Planiramo napraviti tematske ili lokacijske pakete. Primjerice, odlazite li na odmor u Dubrovnik, roaming vam je skup, besplatan Wi-Fi nedostupan, jednostavno možete otvoriti BackWay te preuzeti Dubrovnik paket za 0,99 dolara, i u aplikaciju će vam se spremiti top 20 lokacija u Dubrovniku s glavnim informacijama o njima. Isto tako u planu su i specijalizirani paketi, primjerice s restoranima u Dubrovniku.

Još nešto što se planira su “white label” BackWay aplikacije za poslovne subjekte, turističke subjekte, gradove itd.

Koliko ljudi radi na projektu?

Na projektu radimo, tj. sudjelujemo: Božidar Ševo (moja malenkost), student 2. godine diplomskog studija računarstva i matematike na PMF-u, matematički odsjek, sestrična Alma Šavar, studentica 3. godine studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu, te moj brat Ante Ševo, student diplomskog studija molekularne biologije na PMF-u, uglavnom kao glumac u promo video materijalima.

Pet savjeta za startupe?

Neka vaš startup rješava stvarne probleme, nemojte izmišljati probleme. Ako vi imate neki problem, velika je šansa da ga još netko na svijetu ima.

Povežite se sa startup scenom, lokalnom (Hrvatska) ili globalnom, jer atmosfera i pozitivna energija su neprocjenjivi, kao i savjeti koje možete dobiti.

Budite prisutni na društvenim mrežama, posebice na Facebooku i Twitteru, jer vam itekako mogu pomoći i putem njih vi možete pomoći mnogima.

OBAVEZNO napravite profil vašega projekta/startupa na platformi AngelList.

Kao što je Steve Jobs rekao: “Stay hungry, stay foolish!”.

 

BackWay na webu:

Website: http://backway.me

AngelList: http://angel.co/backway

Twitter: http://twitter.com/backwayapp

Facebook: http://www.facebook.com/backwayapp

YouTube: http://www.youtube.com/backwayappPropustili ste