Američka tvrtka RealNetworks otvara urede u Hrvatskoj

Tvrtka RealNetworks širi svoju europsku prisutnost otvaranjem novih ureda za razvoj mobilnih aplikacija u Hrvatskoj, a kompanija je preuzela dio tima iz zagrebačke tvrtke Pet minuta!

Tvrtka RealNetworks, Inc. danas je najavila otvorenje ureda u Zagrebu i Osijeku te je preuzela dio tima Pet minuta, zagrebačke tvrtke s velikim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija.

“Talentiranom timu želimo dobrodošlicu u Real obitelj”, izjavio je Rob Glaser, predsjednik i izvršni direktor tvrtke RealNetworks. “U Hrvatskoj smo prepoznali velik broj mladih, motiviranih i već iskusnih programera mobilnih aplikacija koji stvaraju nove trendove u mobilnim tehnologijama. Otvaranje ureda u Hrvatskoj je u potpunosti usklađeno s našim strateškim fokusom na mobilne inovacije.”

“Real je godinama surađivao s tvrtkom Pet minuta kao vrijednim partnerom u razvoju mobilnih usluga,” izjavio je Jeff Chasen, potpredsjednik tvrtke RealNetworks zadužen za razvoj softvera i proizvoda. “Ovom akvizicijom smo okupili talentirane ljude koji za Real predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Već u ovom trenutku zapošljavamo te se nadamo brzom proširenju tima. Uz zapošljavanje kvalificiranih programera mobilnih aplikacija, u potrazi smo za inženjerima s iskustvom u tehnologijama kao što su HTML5 i JavaScript.”

Novi, moderni uredi u Hrvatskoj nalaze se u neposrednoj blizini središta grada. Osim ureda u Europi, RealNetworks svoja sjedišta ima u Brazilu, Indiji, Indoneziji, Filipinima, Koreji, Japanu, Britanskoj Kolumbiji i SAD-u.


Propustili ste