Vraća se Igra prijestolja

Konačno! Uskoro počinje treća sezona Igre prijestolja

Premium filmski kanal HBO s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru 3. sezone fantastičnog dramskog spektakla Igra prijestolja, koji se na HBO vraća s deset novih nastavaka, u ponedjeljak 1. travnja u 20:05h, samo dan nakon američke premijere. Novi nastavci emitirati će se ponedjeljkom u istom vremenskom terminu.

Dok se Zaljev Crnovode hladi, pobjednička strana učvršćuje moć i obnavlja Kraljev Grudobran. Ali novi pretendenti na Željezno prijestolje pojavljuju se na neočekivanim mjestima. Stari i novi likovi moraju se snalaziti sa zahtjevima obitelji, časti, ambicije, ljubavi i – prije svega – opstanka, dok se građanski rat Westerosa nastavlja i kroz jesen.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, Igra prijestolja epska je priča o izdajstvu i plemenitosti smještena na kontinent Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađena serija vraća se s novih deset nastavaka i trećom sezonom u ponedjeljak 1. travnja u 20.05 h ekskluzivno na HBO-u, nakon čega slijede novi nastavci ponedjeljkom u isto vrijeme.

Na početku treće sezone Lannisteri drže apsolutnu vlast u Kraljevu Grudobranu nakon što su porazili snage Stannisa Baratheona. No Robb Stark, Kralj na Sjeveru, i dalje kontrolira većinu Juga i još nije doživio poraz. Na dalekom Sjeveru Mance Rayder ujedinio je divljake u najveću vojsku koju je Westeros dosad vidio. Samo Noćna straža stoji između njega i Sedam Kraljevina, ali nitko ne zna što se dogodilo s njezinim vrhovnim zapovjednikom i snagama koje je poveo iza Zida.

Na drugoj obali Uskog mora Daenerys Targaryen – ponovno ujedinjena sa svoja tri mlada zmaja – kreće prema Zaljevu trgovaca robljem u potragu za brodovima koji će je vratiti u domovinu i saveznicima s čijom će je pomoći pokoriti.

U rujnu 2012. Igra prijestolja dobila je šest Emmyja, među kojima i onaj za umjetničku direkciju za serijal snimljen jednom kamerom (dijelila ga je s HBO-ovim Carstvom poroka), za kostimografiju, šminku u serijalu snimljenom jednom kamerom (bez maski), montažu zvuka, miks zvuka za humorističnu ili dramsku seriju (jednosatnu) i specijalne vizualne efekte.

U rujnu 2011. serija je dobila dva Emmyja za najbolju najavnu špicu i najboljega sporednog glumca u dramskoj seriji Petera Dinklagea, koji je također dobio „Zlatni globus“ za najboljega sporednog glumca u seriji, mini-seriji i TV-filmu.

Ekskluzivno, od 1. do 28. travnja, prvi nastavak 3. sezone Igre prijestolja biti će dostupan bez dodatne naknade svim gledateljima, putem internetske usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji posjete www.hbogo.hr u tom periodu moći će uživati u seriji.


Propustili ste