Twitter i Oscar vole se javno

Najtvitaniji trenutak bio je onaj u kojemu je Leo osvojio zlatni kipić za ulogu u Povratniku.

Zlatni kipići su podijeljeni, govori održani, haljine prokomentirane, a Leo konačno ima razloga za slavlje. Kao i svake godine, dodjela Oscara donijela nam je uvid u holivudski glamur te nas na nekoliko sati odvojila od krute stvarnosti (barem one koje su si mogli priuštiti da probdiju noć), a cijeli prijenos pomno je pratila i tviteraška zajednica koja redovito jedva čeka ovakve događaje.

Nakon završetka ceremonije, Twitter je objavio nekoliko zanimljivih statistika koje otkrivaju kako su njegovi korisnici popratili ovogodišnju dodjelu najprestižnije filmske nagrade, a, sasvim očekivano, najtvitaniji trenutak bio je onaj u kojemu je slavni Leo konačno osvojio zlatni kipić za najbolju mušku ulogu u filmu Povratnik.

Štoviše, Di Caprijeva pobjeda rezultirala je s više od 440 tvitova u minuti, postavši tako najtvitaniji trenutak u povijesti prijenosa Oscara, čime je nadmašen prijašnji rekord od 255 tisuća tvitova koje je 2014. godine generirao legendarni zvjezdani selfie Ellen Degeneres. Ostali trenuci o kojima se najviše pričalo na Twitteru su proglašenje najboljega filma (Spotlight) te onaj u kojemu je Pobješnjeli Max: Divlja cesta dobio šesti kipić u nizu, i to za miks zvuka, čime je ujedno postao film s najviše osvojenih Oscara ove godine.

Naravno, osim prisutnih novinara i ljudi diljem svijeta, uoči i tijekom dodjele tvitali su i sami zvjezdani uzvanici, primjerice, glumica Reese Witherspon te voditelj večeri Chris Rock, a Leo je pak zahvalio Akademiji na osvojenoj nagradi jednostavnim tvitom koji je polučio oko 350 tisuća retvitova i više od 500 tisuća lajkova!

Ipak, najzanimljiviji su bili tvitovi samih gledatelja, a u nastavku izdvajamo nekoliko najduhovitijih…

…i još jedan postoscarovski komentar Conana O’Briena koji je posebno zabavio tviterašku naciju:

Veselimo se dodjeli i sljedeće godine!


Propustili ste