Što ekipa serije Igra prijestolja kaže o snimanju u Hrvatskoj

U susret novoj, četvrtoj sezoni mega popularnog serijala Igra prijestolja predstavljamo ekskluzivni video u kojem glumačka ekipa komentira svoja iskustva sa snimanja u Hrvatskoj.

I dok s nestrpljenjem čekamo 7. travnja i početak nove, četvrte sezone, poslušajte i pogledajte što neki od glavnih likova serijala kažu o snimanju u Hrvatskoj, a prema riječima glavnih producenata, ove će godina biti najjača po pitanju snimanja u našoj zemlji jer se snima na dvije glavne lokacije – Split i Dubrovnik.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga, „Igra prijestolja“ epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena na kontinent Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. „Igra prijestolja“ jedna je od HBO-ovih najpoznatijih serija i veliki hit te televizijske kuće. Ove godine brojne napete priče razvijat će se prema svome neizbježnom i krvavom kraju.

Na početku sezone, osokoljeni pokoljem na Crvenom vjenčanju u kojem su stradali mnogi od njihovih neprijatelja Starkova, Lannisteri i dalje vladaju sa Željeznoga prijestolja… Ali mogu li preživjeti vlastita ega kao i nove te trenutačne prijetnje s juga, sjevera i istoka? Dok nepokoreni Stannis Baratheon nastavlja podizati vojsku u Zmajevu kamenu, nova i neposrednija opasnost dolazi s juga kada Oberyn Martell, „Crvena Guja Dornea“ i mrzitelj Lannistera, stigne u Kraljev Grudobran na Joffreyjevo vjenčanje s Margaery Tyrell, a možda i sa skrivenim motivom.

Na sjeveru, čini se da se prorijeđena Noćna straža ne može nositi s neumornim napadima vojske divljaka Mancea Raydera na Zid, dok njih pak prate još strašniji neprijatelji: nemrtvi Bijeli šetači. Kao da to nije dovoljno, Daenerys Targaryen, u pratnji svoja zastrašujuća tri zmaja i vojske Neokaljanih, krenula je „osloboditi“ Meereen, najveći grad trgovaca robljem na istoku koji bi je mogao opskrbiti impozantnim snagama da izvrši svoj krajnji plan: otplovi u Westeros i preotme Željezno prijestolje lannisterskim uzurpatorima.

„Igra prijestolja“, premijerno će biti prikazana 7. travnja u 20.05h ekskluzivno na HBO-u!


Propustili ste