Sretan vam Alien Day!

Ove godine prvi put obilježavamo dan posvećen kultnom filmskom serijalu, što je jedva dočekano na društvenim mrežama.

“In space no one can hear you scream.”

Ljubitelji pop-kulture i filmova ponovno su došli na svoje! Nakon što smo prije nekoliko mjeseci obilježili dolazak Martyja McFlyja u naše vrijeme (21. listopada 2015.), došlo je vrijeme i za proslavu Alien Daya. Da, dobro ste čuli – ove godine prvi put obilježavamo dan posvećen kultnom filmskom serijalu, a današnji datum, 26. travnja, izabran je zato jer je ljudska rasa pronašla opasno izvanzemaljsko stvorenje na planetoidu naziva LV-426. Ako možda i niste veliki fan serijala, sve vam je jasno.

Naravno, iza svega, bez sumnje, stoje marketinški porivi, ali ovakva praksa obilježivanja pop-kulturalnih momenata i nije baš tako neuobičajena. Sjetite se samo Ratova zvijezda, koji također uskoro imaju svoj poseban dan – May the 4th.

“Filmski praznici” najzanimljiviji su ako se prate na društvenim mrežama, a današnji dan ponukao nas je da malo zavirimo na Twitter i Instagram i pogledamo kako ga obilježavaju brandovi, ali i poznati pojedinci.

Sasvim očekivano, 20th Century Fox, studio koji stoji iza filmskoga serijala, ali i službenog Alien Daya, danas je vrlo aktivan pa tako, primjerice, na njihovu profilu na Twitteru Alien Antology trenutačno traje 24-dnevni kviz u kojemu sudionici mogu osvojiti brojne “goodiese”. Natječaj vrijedi samo za područje SAD-a, ali to vas ne sprječava da provjerite svoje znanje o serijalu.

Zanimljivo, Alien Day iskoristila je i svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF kako bi upozorila na važnost očuvanja okoliša i pozvala na donacije. Evo njihova tvita:

Fanove serijala sigurno će oduševiti činjenica da je kultni američki online shop Mondo, najpoznatiji po ograničenim izdanjima filmskih plakata, izdao posebnu seriju tematskih postera i ilustracija posvećenih Alienu. Reakcije na Twitteru redom su pozitivne.

Sasvim prikladno, u cijelu igru uletio je i redatelj Neill Blomkamp, koji već neko vrijeme najavljuje nastavak Aliena čija bi se radnja nastavljala izravno na 2. dio serijala. Njegov današnji doprinos Instagramu je konceptualni crtež odrasle Newt, ikoničnoga lika iz drugog poglavlja serijala.

Alien day

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

Međutim, najrazvikanija stvar u vezi s Alien Dayom je svakako Reebokovo izdanje (retro)futurističkih tenisica kakve je slavna heroina Ellen Ripley nosila u drugome dijelu serijala, pri čemu je teško ne primijetiti da je cijeli marketinški potez veoma sličan onome kakav je nedavno imao Nike s tenisicama iz Povratka u budućnost 2. 

Ripley’s #AlienStomper lands on Reebok.com tomorrow at Noon EST! ? #AlienDay #thisISclassic A photo posted by reebokclassics (@reebokclassics) on

Ako spadate u ljubitelje serijala o Alienu, predlažemo vam da danas na društvenim mrežama bacite oko na hashtagove #AlienDay426 i #AlienDay jer ćete, bez sumnje, pronaći još mnogo zanimljivih i zabavnih stvari. Naravno, današnji je dan sasvim prikladan i za filmski maraton cijeloga serijala! 🙂


Propustili ste