Solo – poduzetnici dobili web servis za račune po mjeri

Solo je nova hrvatska web aplikacija autora Matije Matečića koja mikro i malim poduzetnicima kroz jednostavno sučelje omogućuje brzu izradu i automatiziranu distribuciju ponuda i računa

Korisnik može izdavati ponude i račune te ih slati putem maila, formirati bazu klijenata, pratiti graf svojih prihoda i pratiti koliko klijenti kasne s plaćanjem pa i poslati podsjetnike za plaćanje.

No, Solo je mnogo više od običnog generatora računa. On prati poslovanje poduzetnika na način da evidentira kupce, prikazuje izvješća, sprema PDF kopije računa i drži poslovanje pod kontrolom. Posebno pregledno i korisno je praćenje statusa računa koji mogu biti otvoreni, poslani, opomenuti, stornirani ili plaćeni. Solo, iako prilagođen zakonu o fiskalizaciji, nije zamjena za računovodstvo, ali nudi korisnu preglednost i automatizaciju po vrlo povoljnoj cijeni.

Sav programski kod je ručno napisan u skriptnom jeziku Classic ASP i koristi bazu MySQL te nekoliko komponenti za PDF, mailove i upload. Servis je smješten na našem poslužitelju u Zagrebu koji inače koristimo za hosting klijenata, rekao je Matija Matečić.

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatna osnovna usluga – paket Jabba – za izdavanje do tri računa mjesečno i naplatna usluga – paket Solo – koja za 39 kuna mjesečno u promo periodu nudi sve opcije potrebne maloj tvrtki. Tko zakupi uslugu po promo cijeni do 11. ožujka 2013. ima pravo na tu cijenu doživotno, uz uvjet da se usluga koristi kontinuirano. PDV je uračunat.

 


Propustili ste