Promjene u programu: Kühn i Ellis na Jazz.hr-u

Prvog dana festivala Jazz.hr/proljeće, 13. travnja, umjesto Aaron Diehl Trija nastupit će jazz pijanist Joachim Kühn.

Zbog otkazivanja turneja dvaju sastava, Jazz.hr i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog izvijestili su o djelomičnoj promjeni programa za festival Jazz.hr/proljeće i zadnji koncert sezone u ciklusu Jazz.hr 2015/2016.

Prvog dana festivala Jazz.hr/proljeće, 13. travnja, umjesto Aaron Diehl Trija nastupit će jazz pijanist Joachim Kühn, a 19. svibnja će u ciklusu Jazz.hr umjesto sastava Warren Wolf Wolfoack, nastupiti Pee Wee Ellis Assembly.

Povrat novca za ulaznice kupljene za ranije najavljene koncerte moguće je ostvariti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, poručuju organizatori.

Opširnije o programu saznajte na Jazz.hr.

Klasično obrazovan pijanist, Joachim Kühn je jedan od najvažnijih glazbenika u povijesti europskog jazza. Njegov pristup karakteriziraju žestina i senzibilnost, virtuozna tehnika i maštovitost te sjajan osjećaj za dinamiku. Sa svojim je triom, koji je utemeljio 1964., bio jedan od prvih njemačkih glazbenika koji su djelovali na području free-jazza. Tijekom više od pola stoljeća karijere nastupao je s vodećim jazzistima kao što su Ornette Coleman, Archie Shepp, Jimmy Garrison, Joe Henderson, Don Cherry i Phil Woods.

Američki saksofonist, skladatelj, flautist, pjevač i aranžer Pee Wee Ellis najpoznatiji je kao suradnik legendarnog pjevača Jamesa Browna, no surađivao je i s drugim slavnim glazbenicima, među ostalima s Vanom Morrisonom, Georgeom Bensonom, Ronom Carterom, Jackom McDuffom, Davidom Liebmanom, Chuckom Mangionijem, Leonom Thomasom, Ali Farkom Toureom i Gingerom Bakerom. Vodi i vlastite sastave s kojima objavljuje albume i nastupa diljem svijeta.


Propustili ste