Od prirode do kafića: Omiljena mjesta na kojima provodimo slobodno vrijeme

Redakcijski tim Plan B magazina otkriva vam svoja najdraža mjesta za provođenje slobodnog vremena.

Što radimo kada ne radimo? Redakcijski tim vašeg omiljenog online magazina otkriva vam svoja najdraža mjesta za izlaske i provođenje slobodnog vremena. Javite nam se ako nas sretnete na nekoj od navedenih lokacija! 😉

Ana Milas

“Kako sam osoba koja voli potražiti inspiraciju u prirodi, često se penjem na Sljeme i šećem uz neko od zagrebačkih jezera. Subotnja kava u nekom od kafića na Savi pričinja mi neobično zadovoljstvo još od studentskih dana, a pub kvizovi ponedjeljkom čine da taj omraženi dan s nestrpljenjem iščekujem. Iako u zadnje vrijeme rijetko pohodim kazalište i kino, dobar kazališni komad nikad neću odbiti, baš kao ni svirku ili koncert nekog omiljenog benda.”

Boris Ličina Borja

“Subotom ujutro trčim u Maksimiru deset ili više kilometara. Prva četiri otrčim u donjem dijelu, onda se popnem u gornji – lagana je to uzbrdica, ali kad se vraćam nizbrdica puno znači! Osim poznatih maksimirskih staza, puno je i onih na koje se rjeđe zalazi, a koje, što duže trčim, sve više obožavam. Za razliku od nasipa, koji je ravan i često monoton, Maksimir nudi čitav niz uzbuđenja za trčanje – male i velike uzbrdice, gustu šumu, uske staze… Kada ne trčim po Maksimiru, onda tu moja obitelj i ja šećemo i uživamo. Osim u parku, najčešće se krećem(o) oko Martićeve koja je dovoljno mirna (Blok bar, Booksa, Divas…), ali još uvijek dinamična.”

#zagreb

A post shared by Boris Licina (@borislicina) on

Danela Žagar

“Druženje s prijateljima na zagrebačkom Gornjem gradu u proljeće i ljeto uz gužvu turista i živu svirku jazz bandova na Strossu, idealno mi je mjesto za opuštanje. Kad nisam u Zagrebu, volim šetnje Starim gradom u Varaždinu s obitelji i pesicom Martom – i zimi i ljeti!”

Marija Kulenović

“Najdraža vrsta izlaska postali su mi koncerti, a Zagreb, srećom, obiluje dobrim koncertima. Tvornica Kulture i Vintage Industrial Bar samo su neka od mjesta koja ću rado posjetiti u večernjim satima. Za pojedine izvođače ne libim se prevaliti put u druge države, a neki koncerti na kojima me možete susresti su: Dropkick Murphys, Nick Cave, Skunk Anansie, Morcheeba, Eagles of Death Metal, Wilco… Ako bolje razmislim lista je poprilično dugačka, kako hrvatskih tako i stranih bendova. 🙂 Vikendom prijepodne volim popiti kavu u centru grada, prošetati se Gornjim gradom ili voziti bicikl na Jarunu.”

Suzana Badrov

“Nikada nisam bila jedna od onih koji, ma koliko god to divno zvuči, vrijeme za opuštanje provode pod dekicom ispred televizora. Uvijek aktivna, vječno u pokretu, odmalena se bavim sportom pa mi je dan bez trčanja nezamisliv. Najveći dio slobodnog vremena stoga provodim tabajući makadamsku cestu oko Oreškog jezera u blizini Samobora pripremajući se za maraton. Svjež zrak, cvrkut ptica i vlastite misli najdraži su mi preduvjeti za meditaciju u pokretu. Odmor za dušu sve češće mi donosi trening tajlandskog boksa u Zagreb Muaythai Yokkao training centru gdje odlična atmosfera, nasmijana ekipa i sve snažniji udarci u vreću odlično filtriraju dnevno nakupljeni stres. Dozu energije redovito pronalazim i u zahtjevnim asanama Ashtanga joge pa nerijetko ulijećem i u OM joga centar.”

Nothing beats #fun #friendship & #training! #muaythai #love

A post shared by Zagreb YOKKAO Muaythai Center (@zagrebyokkaomuaythai) on

Tomislav Hrastovčak

“Jedno od najdražih mjesta za izlazak mi je definitivno kino, u koje nerijetko odlazim neplanirano i spontano, jer eto – baš mi se u tom trenutku gleda taj i taj film. Što se tiče druženja i izlazaka vikendom, “birceve” i njihove terase preferiram više od mračnih i bučnih klubova, a nekako najdraži su mi Golf, Pif i Alcatraz u Preradovićevoj ulici. Nije loš ni Vinyl u Bogovićevoj. U zadnje vrijeme moja česta destinacija je i Gavella, u kojoj se jednom mjesečno održava zanimljiv program pod nazivom G.točka – svojevrsni talk-show na pozornici u kojem gostuju pisci i kulturnjaci, redovito upotpunjen živom svirkom. Kada sam u rodnom Karlovcu, obično se zaputim u legendarni bar Club D, popularno zvani “Drmeš” (ne, nema nikakve veze s narodnim plesom).”

Sjeli su, pa odmaraju. #guardiansofthegalaxy

A post shared by Tomislav Hrastovčak (@hrastomlat) on


Propustili ste