Na petom ZG Tech Meetupu predstavit će se SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera

Skoro godinu dana od prvog okupljanja predstavljeno je 19 startupa i projekata čime je zasigurno zaintrigirana hrvatska IT zajednica. U dobroj atmosferi neformalnog druženja nastavljamo s predstavljanjem još četiri zanimljiva rješenja.

Posljednji ponedjeljak u travnju rezerviran je za proljetni ZG Tech Meetup, okupljanje IT zajednice s ciljem predstavljanja domaćih tehnoloških uradaka. Skoro godinu dana od prvog okupljanja predstavljeno je 19 startupa i projekata koji su zasigurno zaintrigirali hrvatsku IT zajednicu, a vjerojatno i ohrabrili mnoge da krenu razrađivati svoje ideje. Druženja ujedno služe povezivanju članova tehnološke zajednice u želji da nova poznanstva i kontakti rezultiraju zajedničkim projektima.

Peti ZG Tech Meetup održat će se 29. travnja u 17,45 sati na već poznatoj lokaciji kluba Pepermint, Ilica 24. Proljetni lineup čine SmartRM, Habbits, PhotoPay i Hipersfera koji su u zajednici već poznati po mnogim uspjesima.

Timovi imaju na raspolaganju 7 minuta za demonstraciju svog projekta, a to je ono što ZG Tech Meetup čini posebnim kao platformu. Naglasak je na predstavljanju tehnologije koja stoji iza samog rješenja iz domaće radinosti što za prezentatora znači “Manje priče, više akcije!”. Upravo fokusom na tehnologiju i konkretne slučajeve korištenja servisa ili aplikacija, sudionici imaju priliku vidjeti kako neki od domaćih startupa i projekata zapravo rade. Nakon svake demo prezentacije publika će dobiti svojih pet minuta za pitanja, a ostaje i dovoljno vremena za networking i druženje.

Peti ZG Tech Meetup započet će s predstavljanjem aplikacije SmartRM koja želi promijeniti način na koji se dijele informacije tako što omogućuje korisnicima kontrolu nad time tko koristi njihove dokumente i na koji način, a projekt će predstaviti Aleksandar Smiljanić. Druženje se nastavlja s predstavljanjem simpatične to-do aplikacije Habbits, projekta zagrebačke tvrtke IT4U, koja je u samo godinu dana osvojila simpatije mnogih. U svijet Habbita, malih mitskih bića koja nam pomažu održavati svakodnevne navike, će nas uvesti Stevica Kuharski.

Projekt PhotoPay donosi najlakši mogući način plaćanja računa. Fotografiranjem računa mobitelom fotografija uplatnice se obrađuje izravno na telefonu i pojednostavljuje se cijeli proces. Rješenje je već prisutno u Hrvatskoj, a polako osvajaju strana tržišta kako kažu osnivači Damir Sabol i Jurica Cerovec. Hrvatski astrofizičar Bojan Pečnik predstavit će Hipersferu, letjelicu nalik na cepeline koja može nadgledati velike količine terena u realnom vremenu što ju čini specifičnim i jedinstvenim rješenjem u svijetu.

Nizom događanja u organizaciji tvrtke Pet minuta želi se pružiti potpora sve većoj tehnološkoj zajednici u Zagrebu i Hrvatskoj kako bi se predstavili inovativni i kreativni projekti. Na besplatno druženje su pozvani svi koji žele čuti nešto više o tehnologiji koja stoji iza domaćih startupa i projekata te što je bilo presudno za njihov uspjeh. Kroz tjedan će svi projekti biti pobliže predstavljeni na službenom blogu ZG Tech Meetupa.


Propustili ste