Kreativni izazov iz Design Districta Zagreb

Pred dizajnerima, arhitektima, umjetnicima, ali i drugim autorima stoji zahtjevan, ali uzbudljiv zadatak!

Ususret prvom održavanju Design Districta Zagreb koji će svojim programom afirmirati zonu Martićeve kao kreativnu gradsku četvrt – objavljen je natječaj Mali pomaci i otvoren je poziv na sudjelovanje u programu.

Pred dizajnerima, arhitektima, umjetnicima, ali i drugim autorima stoji zahtjevan, ali uzbudljiv zadatak u stvaranju novih stalnih i povremenih korisnih sadržaja u ovoj četvrti.

Poticaj sudjelovanju u natječajima svakako je doprinos lokalnom razvoju kroz inovativno promišljanje, ali i mogućnost stalne implementacije odabranih radova koji će biti izloženi za vrijeme trajanja festivala od 16. do 19. lipnja.

Detaljnije se o svakom natječaju možete saznati na http://designdistrict.hr/hr/sudionik/, gdje se ujedno odvijaju i prijave.

Natječaj Mali pomaci organizira se u suradnji s Uredom grada Zagreba za strategijsko planiranje i razvoj, a namijenjen je dizajnerima, arhitektima, umjetnicima i drugim autoricama i autorima iz Hrvatske i inozemstva. Njegov je cilj doći do kvalitetnog, izvedivog i funkcionalnog dizajna objekata namijenjenih ‘zoni Martićeva’, kao i do inteligentnih koncepata s mogućnošću poboljšanja života i navika stanovnika četvrti.

Rok za prijavu projekata je 20. travnja, a svi radovi koji uđu u uži izbor natječaja, bit će predstavljeni publici na uličnoj izložbi u sklopu festivala Design District Zagreb te u pripadajućem katalogu.


Propustili ste