Jedini PR kluba Typhoon bili su – DJ mixevi

Klub koji se oslanjao samo na dobru glazbu. Poslušajte!

U kojem klubu ili bircu zadovoljavate svoje glazbene apetite? Možda u nekom od alternativnih klubova: Močvari, Sirupu, Tvornici kulture, Jabuci…? Svejedno je na koncu, to je pitanje izbora, a ponuda je fiksna, predvidiva, većim dijelom prilagođena financijskom proračunu kluba, diktatorskim uvjetima booking-agencija, podređena trash-manifestu poremećenih društvenih vrijednosti “sviraj što ljudi traže, ne izmišljaj toplu vodu, ovo je ipak Balkan”. Bilo bi lijepo da pored postojećih gore nabrojanih klubova postoji makar jedno mjesto kao alternativa alternative, na kojem bi se slobodno promovirala glazba u njezinom najširem spektru, s naglaskom na kvaliteti, a ne na trendu iliti fancy underground filozofiji. Trenutačno kod nas izgleda utopijski ta ideja o alternativi alternative, međutim još davnih osamdesetih susjedi Talijani zadali su recept, klub Typhoon, pokazavši kako se probijaju nametnute granice bez rata, samo uz pomoć gorućeg entuzijazma i ljubavi prema glazbi.

Afro/cosmic disco

Izvjesni Nevio i svevremenski DJ i producent Beppe Loda u talijanskoj Bresciji dizajniraju i pokreću legendarni afro/cosmic disco club Typhoon.  Jedini PR ovog kluba bili su inovativni mixevi-mixtapes Beppe Lodae, snimljeni uživo na partyijima, koji su se dijelili iz ruke u ruku i dovodili u Typhoon isključivo publiku opijenu afro/cosmic discom, novim glazbenim smjerom. Bila je to prava mala neprimjećena revolucija u europskoj DJ kulturi. Korijeni afričke i brazilske glazbe, najčešće u maniri hipnotičkog tribala i originalnog groova, umiksane s elektroničkom nekomercijalnom glazbom, prožete new wave hitovima tog vremena, reproduciranim najčešće umjesto na 45rpm na 33rpm (brzina glazbenog broja) – stvarali su ugodnu psihodeličnu atmosferu, uz istodobno prisustvo euforije i trancea.

Kompilacija Typhoon portrait of the electronic years sačinjena je od raritetnih plesnih brojeva davnih osamdesetih, koji su izlazili s gramofona Beppe Lode u Typhoonu, vodeći italo clubere duboko u svemir, gdje je umjesto mraka bilo laganog svjetla, primamljivih koktela, ugodne atmosfere za henganje. Već na prvo slušanje Typhoon portrait of the electronic years zaboravit ćete pregršt omiljenih mix CD-a, DJ-eva za kojima režete žile i postat ćete fan izvanvremenski dobrih umjetnika koje je Beppe Loda pronašao i zaštitio od zaborava.

Dont sleep! Its a deep afro cosmic style by Beppe Loda.


Propustili ste