Zašto se trebate pretplatiti na Quoru

Na prvom ekranu mog iPhonea već dugo, osim Netflixa, IMDb-a i Kindlea stoji Quora. Servis za koji sam prvotno mislio da nema šanse uspjeti, danas mi je svakodnevna omiljena destinacija.

Razlozi mojih sumnji u Quoru, ležali su zapravo u servisu Yahoo Answers. Tamo gotovo nikada niste mogli dobiti normalan odgovor. Ali, problem je bio, pokazalo se kasnije, u Yahoou koji je uspio uništiti Flickr i koji je bio propustio priliku kupiti Google. Uglavnom, zbog servisa Yahoo Answers vjerovao sam da servis na kojem nešto pitate, a netko drugi odgovara nema budućnosti.

Srećom, Adam D’Angelo i Charlie Cheever nisu mislili tako, kad su 2008. godine napustili Facebook da bi dvije godine kasnije svijetu predstavili Quoru. Kako su sami rekli “mislili smo da u Q&A dijelu interneta ima puno prostora za napredak.” I bilo je.

Quora je klasičan site s pitanjima i odgovorima, na kojem odgovore najčešće daju ljudi sa svojim pravim imenom. Svaki odgovor možete ocijeniti strelicom gore ili dolje (slično kao na Redditu) pa često isplivaju najbolji odgovori. Kao registrirani korisnik možete se pretplatiti na teme koje vas zanimaju i pratiti pitanja unutar tih tema ili ih postavljati.

Jednom kad krenete istraživati određenu temu, vući će vas sve dublje i dublje u sadržaj! Koji je često pametan, kvalitetan i koristan. U mom slučaju, pročitao sam na desetke odgovora na pitanje Koja je online škola za front end development najbolja i dobio jako puno dobrih argumenata za nekoliko njih. I za sva druga pitanja, dio njih vezan uz poslovna iskustva, ovdje sam našao što mi je trebalo.

Osim što možete provesti sate na Quori, odgovore možete i bookmarkirati kako bi im se kasnije vraćali. Također, moguće je pratiti prijatelje na Quori i njihove odgovore. Quora inače ima i jedan od najboljih newslettera na svijetu – Quora Digest. U njemu sažmu pitanja za koja misle da bi vas mogla zanimati odgovori. I redovito su u pravu. Kao dio servisa Quora nudi mogućnost pisanja bloga no ne mogu reći da sam taj dio isprobao.

Uz web stranicu, Quora ima izvrsnu aplikaciju koja će vam bez problema zamijeniti vrijeme koje trošite na aplikacijama društvenih mreža. U feedu vam se pojavljuju zanimljiva pitanja i odgovori jedno za drugim. Dok sam pisao ovaj tekst, sigurno sam pola sata izgubio jer sam “zapeo” u aplikaciji.

Ako još niste, prosurfajte Quorom i potražite odgovore na sva pitanja koja ste željeli postaviti.


Propustili ste