Top 5 novih serija o kojima se priča

Game Of Thrones i Walking Dead nisu jedine serije koje vladaju pop-kulturnim krajolikom.

U posljednjih godinu-dvije pojavilo se nekoliko novih serija o kojima se priča koliko online, toliko i offline. Izdvojili smo neke od njih koje su u kratkome roku postale popularne te dokazuju da Game Of Thrones i Walking Dead nisu jedine serije koje vladaju pop-kulturnim krajolikom.

Better Call Saul
Ako ste gledali Breaking Bad, zasigurno ćete se sjetiti luckastoga odvjetnika Saula Goodmana. Nova serija, istoga producenta, sada je fokusirana na Saula, odnosno Jimmyja McGilla, kako se sada zove, koji kao kriminalni odvjetnik zapada u razne situacije i izložen je svakojakim iskušenjima. Radnja je smještena u New Mexicu gdje Jimmy svakodnevno upoznaje nove klijente, a upravo u trenutku kada ima priliku učiniti pravu stvar, dogodi se neočekivan obrat. Za kratko vrijeme serija je pobrala mnoge pozitivne kritike.

Fargo
Gomila apsurda i neočekivanih situacija obilježava drugu sezonu Farga možda čak i više nego prvu. Zanimljivo, druga sezona ne ovisi toliko o prethodnoj i zapravo se vraća u prošlost, prije događaja u prvoj sezoni. Radnja se odvija u Minnesoti koja je prekrivena snijegom i prati nekoliko likova, među ostalima, i Kirsten Dunst koja je mnoge iznenadila u ulozi bizarne “domaćice”.

Master of None
Podosta humora i malo drame uvijek je dobra kombinacija. Serija Master of None prati tridesetogodišnjega glumca Deva koji se snalazi kroz život u New Yorku. Dev se svakodnevno suočava s profesionalnim i privatnim usponima i padovima, a posebice kada je riječ o odnosima sa ženama.

Catastrophe
Evo i jednog sitcoma za ljubitelje britanskoga humora. Amerikanac Rob odlazi na poslovni put u London gdje upoznaje Sharon, zanimljivu Irkinju. Neobvezan vikend-flert završava njezinom trudnoćom, a serija prati borbu ovoga para kroz zajednički život i upoznavanje s obitelji.

Deutschland 83
Njemačka serija
prati mladoga Martina Raucha, stanovnika Istočne Njemačke kojega HVA regrutira u zapadnonjemačku vojsku ’80-ih godina prošloga stoljeća. Kao neiskusan špijun, Martin pokušava otkriti tajne NATO-ove strategije i cijelo se vrijeme izlaže velikome riziku, što pak primorava njegovu agenciju na poduzimanje ekstremnih mjera.


Propustili ste