Splitski Codeanywhere dobio investiciju od 600.000 dolara

Codeanywhere, tvrtka koja je razvila alat za programiranje u oblaku, je danas objavila da je zaprimila značajnu investiciju u iznosu od $600,000 od strane američke kompanije World Wide Web Hostinga, LLC, odnosno poznatije tvrtke kćeri Site5 Web hostinga.

Codeanywhere, koji se razvio iz PHPanywherea 2011. godine, polako postaje ekvivalent Google Docsu, ali za programere. Codeanywhere nudi mogućnost razvoja web stranica i aplikacija kao i ostali desktop alati, ali iz bilo kojeg internet preglednika i s bilo kojeg uređaja. Sam kod se automatski sprema u oblaku u realnom vremenu.

S više od 150,000 korisnika, Codeanywhere se nameće kao jedan od najvećih igrača u svijetu programiranja u oblaku. Današnja investicija od strane „Site5“ omogućit će kompaniji da usmjeri svoj fokus na skalabilnost, povećanje broja korisnika i razvoj novih mogućnosti, uključujući alate za kolaboraciju i razvoj potpuno prilagođenih mobilnih aplikacija.

“S ovom investicijom, Codeanywhere će nastaviti težiti viziji koju smo partner i ja zacrtali prije mnogo godina. Naš je cilj postati standard u industriji programiranja u oblaku i promijeniti iz temelja način na koji današnje i buduće generacije programera razvijaju software,” rekao je Ivan Burazin, suosnivač Codeanywherea.

Platforma Codeanywherea omogućuje pisanje koda u boji i provjeru sintakse s praktički bilo kojeg uređaja i iz bilo kojeg internetskog preglednika, uključujući iOS, Android, Windows 8 – i da, čak i s Blackberrya. Sve navedeno zajedno s podrškom za najpopularnije programske jezike, korisnicima omogućuje jednostavno kodiranje i kolaboraciju u realnom vremenu.

“Što je najuzbudljivije, Codeanywhere ne teži samo ispunjavanju potreba tržišta, već talentom i kohezijom svog tima inovacije im postaju svakodnevnica. Mi vidimo našu investiciju kao priliku da damo poticaj tehnologiji koja će globalno oblikovati način programiranja.” rekao je Ben Welch-Bolen, osnivač Site5a.

Codeanywhere svojim korisnicima nudi besplatnu i premium verziju. Premium verzija trenutačno stoji 5 dolara mjesečno, a u pripremi je i nova timska premium verzija koja će ubrzo biti dostupna.


Propustili ste