Održan Dolce Vita warm up!

Tek nekoliko dana dijeli nas od vintage festivala Dolce vita, koji se održava od 5. do 8. lipnja u Rovinj!

Jučer je u klubu Pepermint održan zadnji warm up party prije odlaska u Rovinj. Dolce Vita festival održat će se u Rovinju od 5. – 8. lipnja na dvije lokacije – staroj tvornici duhana te sa dodatnim programom i na glavnom gradskom trgu. Dolce Vita je heritage festival koji već drugu godinu zaredom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima – glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani.

Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim je posjetiteljima po prvi put prošle godine ponudio originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak. Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih, ali i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twista, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovno ćemo udisat pravi zrak 50-tih i 60- tih godina!

Ove godine Dolce Vita ponosno predstavlja: Polecats  – legendarni britanski neo rockabilly band, uz Stray Cats predvodnici rockabilly revivala. Trio Valore, britanska mod supergrupa koju čine članovi bandova Oasisa, Paula Wellera, The Who, Style Council, Paul McCartneya, Amy Winehouse…The Excitmens, uzbudljivi soul band s fenomenalnom pjevačicom iz Barcelone. Zatim, Ray Collins Hot Club poznati njemački rhythm’n’blues/jive band koji će rasplesati i najsuzdržanije posjetitelje. Dolaze i Good fellas, talijanski swing kraljevi, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena i u seriji Seks i grad, a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops

Iz prve Dolce Vite svakako treba izdvojiti i nastup Natali Dizdar and Vintage Soul band  koja se po prvi puta predstavila kao pjevačica soul klasika šezdesetih godina, na tragu Dusty Springfield i Arethe Franklin,  što je, naravno, pratio i odgovarajući image.

Posebna poslastica prve Dolce Vite bila je i poznata hrvatska frizerka s londonskom adresom – Nina Butkovich-Budden. Osnivačica “Nina’s Hair Parlour”, prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je  pisao Vogue, Harper’s Bazaar i The Guardian, a u njenoj stolici sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona! Na Dolce Viti moći će se pohađati i jednosatne radionice ljepote, u kojima se može naučiti kako i sami možete postati pin up diva 1950-tih.

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-tih i 60-tih godina Igora Receka – Gangstera i ove će godine u Rovinju, stvoriti pravu filmsku scenografiju u staroj tvornici duhana u Rovinju, burlesque show u izvedbi internacionalnih legendarnih – Kalinke Kalaschnikow iz Beča i Honey Lulu iz Berlina ili tečaj radionica swing plesova Back To Swing plesne škole na Dolce Viti, i ove će godine zasigurno razveseliti mnoge.

Poseban dio Dolce Vita festivala je i njegov Wine & Dine. Na temelju uspješne prošle godine i ove je godine ostvarena suradnja s vodećim hrvatskim restoranima i vinarima poput Apetit Cityja i vina Bibich, Lari & Penati i Roxanich, Hole in one pub i St. Hills, Fellini i Degrassi te Lobby i vina Trapan.

Karte za Dolce Vitu su u prodaji preko sustava www.entrio.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Rovinju, Rijeci, Puli i Osijeku.

Više informacija o Dolce Vita festivalu u Rovinju na službenoj stranici www.dolcevitafestival.com

dolcevita-banner


Propustili ste