Nakon Battlestar Galactice stiže Helix

Mreža SyFy upravo je blagoslovila novu seriju Ronalda D. Moorea, meštra od Battlestar Galactice. Znanstveno-fantastična serija, koja će se baviti zastrašujućom borbom na život i smrt, nosi radni naslov Helix (Zavojnica). Datum premijere još nije poznat, no poznato je da će se početi prikazivati "kasnije tijekom godine"

SyFy tvrdi da će Helix biti intenzivan triler o znanstveniku iz američkoga CDC-a, Centra za kontrolu zaraza. Nakon što ih istraga dovede na Arktiku kako bi proučavali moguću epidemiju, odmah po slijetanju se, gle čuda, nađu zapetljani u daleko strašnija zbivanja koja dovode u pitanje opstanak cjelokupnoga ljudskog roda.

Glumačka postava još nije odabrana, no producente krasi niz uspjeha. Osim svima znanoga Moorea, izvršna će producentica biti Lynda Obst (najpoznatija po SF-u Kontakt s Jodie Foster) te Steven Maeda, koji se dokazao na serijama Izgubljeni i Dosjei X. Naručenih trinaest epizoda zaokružit će prvu sezonu 2013./2014., a potom ćemo znati više.

Usput rečeno, Moore je svojevremeno pripremao prequel Carpenterova filma Stvor iz 1982. godine, pa ne treba sumnjati da će ova serija ići tim tragom.


Propustili ste