Najbolje romantične komedije 2012.

I prošla godina bila je bogata romantičnim komedijama, a ovo je deset najboljih. Ako niste, morate ih pogledati

10. Američka pita: Okupljanje (American Reunion)
Film koji se na ljestvici našao iz poštovanja prema prva dva dijela (a i treći bi se mogao provući) nije remek-djelo, ali će zabaviti sve one koji su voljeli Američku pitu. Dobro poznata ekipa, sada već odrasla, ali povremeno dovoljno nezrela, vraća se u East Great Falls na proslavu mature. Inače, riječ je o osmome nastavku serijala.

9. Prijatelji (Friends with Kids)
Naizgled glupa premisa filma – dvoje najboljih prijatelja odluče imati dijete kako se ne bi morali patiti s pronalaskom pravoga partnera – u konačnici nije ispala tako loša. Radi se o solidnoj romantičnoj komediji u kojoj naši junaci imaju dijete, ali i dalje izlaze s drugim ljudima i u konstantnoj su potrazi za osobom s kojom će provesti život.

8. Tražeći ljubav za kraj svijeta (Seeking a Friend for the End of the World)
Neobična romantična komedija zabavna je priča o kraju svijeta, a naslovne uloge tumače Steve Carell i Keira Knightley. Nakon što sazna da se Zemlji približava asteroid kojemu ne možemo pobjeći, Dodgea ostavlja žena i on kreće u potragu za svojom srednjoškolskom ljubavlju. No na putu će mu se ispriječiti, u najboljem smislu te riječi, Penny.

7. S njim i na kraj svijeta (Wanderlust)
Jennifer Aniston i Paul Rudd izvrsni su u ovoj komediji u kojoj, nakon što on ostane bez posla, odlaze iz New Yorka i završe u hipijevskoj komuni u Georgiji. Ondje će preispitati ne samo svoje stavove o svijetu danas, već i o međusobnoj ljubavi. Premda film na box officeu nije prošao najbolje, riječ je o jednoj od najboljih romantičnih komedija prošle godine.

6. Ruby Sparks
Ruby Sparks potpisuju redatelji filma Mala Miss Amerike, Jonathan Dayton i Valerie Faris. Već sama ta informacija jasno daje do znanja kako se ne radi o klasičnoj romantičnoj komediji. Priča govori o mladom uspješnom piscu Calvinu, koji sanja mladu ženu kojoj se sviđa, a kojoj odluči napisati priču. No ravno s papira, njegova junakinja Ruby Sparks pojavljuje se u njegovu stanu, a sve što napiše – ona i učini.

5. Vječni zaručnici (The Five-Year Engagement)
Jason Segel i Emily Blunt junaci su ove komedije o petogodišnjim zarukama. Godinu dana nakon što su se upoznali, Tom zaprosi Violetu, no kad god se počnu pripremati za vjenčanje, pojavi se neka mala ili velika prepreka koja vjenčanje odgađa. S vremenom, njihova veza dolazi u pitanje.

4. Rimu, s ljubavlju (To Rome with Love)
Woody Allen, redatelj u čijim filmovima uvijek uživamo, ove je godine svoju europsku filmsku kolekciju nadopunio Rimom i nekoliko isprepletenih ljubavnih priča. Osim njega, glume Penelope Cruz, Jesse Eisenberg, Alec Baldwin i Ellen Page.

3. Prelomilo se u četrdesetima (This is 40)
Svojevrsni nastavak filma Zalomilo se prati živote Petea (Paul Rudd) i Debbie (Leslie Mann) u njihovim četrdesetima u trenutku kada dolaze u životnu krizu, i to ne samo zbog svojih godina. Za režiju i scenarij zaslužan je Judd Apatow, autor originala i niza drugih filmova koje volimo.

2. I u dobru i u zlu (Silver Linings Playbook)
Romantična komedija s elementima drame zaradila je osam nominacija za Oscara, među ostalima za najbolji film, režiju (David O. Russell), najbolju mušku glavnu ulogu (Bradley Cooper) i žensku (Jennifer Lawrence). Nakon kraćeg vremena u ustanovi za mentalno oboljele (gdje je završio jer je nokautirao ženina ljubavnika), Pat se vraća normalnom životu i ponovno pokušava osvojiti bivšu suprugu.

1. Na putu do zvijezda (Pitch Perfect)
Ne dajte se zavarati trailerom iz kojega se čini kako se radi o prosječnom rom com ostvarenju – dobit ćete mnogo više. S time se složila i publika (7,2 na IMDb-u) i kritika (81 posto na stranici Rotten Tomatoes). Beca (Anna Kendrick) dolazi na koledž gdje je ubrzo počinju nagovarati da se pridruži ženskoj a capella grupi, no ona bi radije bila DJ. Ipak, nakon nekog vremena pristaje…


Propustili ste