Microsoft gasi Zune Music te Facebook i Twitter za Xbox

Korisnici Xboxa 360 vjerojatno su već primijetili kako su najnovijim updateom s njihovog dashboarda nestale aplikacije za Facebook i Twitter. Također, uputite li se na stranicu zune.net, bit ćete preusmjereni na xbox.com/zune

Na pitanje hoće li ikada vratiti Facebook i Twitter aplikacije na Xbox, Microsoftov CEO Steve Ballmer i njegovi suradnici nisu odgovorili. Ovim potezom Microsoft korisnike Xboxa želi preusmjeriti da koriste aplikaciju Internet Explorer na svojoj igraćoj konzoli. Stoga želite li s prijateljima na društvenim mrežama podijeliti svoja najnovija igraća dostignuća, morat ćete se poslužiti Internet Explorerom 9 čije bi korištenje trebao olakšati novi Xbox SmartGlass.

Microsoft je u procesu gašenja još jedne svoje usluge, iTunesova konkurenta Zune, koji će se ubuduće zvati Xbox Music. Korisnički računi premium korisnika, odnosno Zune Pass pretplatnika, bit će automatski prebačeni i postati Xbox Music Pass korisnički računi. Zune Music Marketplace više neće postojati na internetu, ali bit će mu moguće pristupiti putem programa za PC, Windows Phone i Xbox 360. Microsoft ovdje naglašava kako će pristup servisu Xbox Music biti omogućen i korisnicima Windows 7 i Windows Phone 7, ali za potpuno iskustvo, sve funkcije i beneficije bit će potrebna Windows 8 računala i tableti, Windows Phone 8 uređaji ili Xbox 360. Osim novoga izgleda, Xbox Music imat će i sve najuspješnije usluge koje nude njegovi konkurenti iTunes, Spotify i Google Play: streaming, online pohranu i offline sinkronizaciju glazbe.

Kako će izgledati novi Xbox Music možete pogledati ovdje.


Propustili ste