Kako se kuhalo u JNA

JNA kuvar je iPhone i iPad aplikacija koja sadrži više od 100 recepata prema kojima su kantine od Đerdapa do Triglava svakodnevno posluživale više od milijun i osamsto tisuća obroka gladnim vojnicima

Kažu da je JNA na vrhuncu svoje snage bila četvrta najmoćnija vojna sila Europe, a tu je silu trebalo nekako prehraniti. Jedna od najstrože čuvanih vojnih tajni toga doba – zbirka recepata koja je služila za održavanje vojnih trbuha sitima – sada je dostupna kao iPhone i iPad aplikacija nazvana JNA kuvar.

JNA kuvar donosi više od 100 strogo čuvanih originalnih recepata podijeljenih prema kategorijama za optimalno balansiranje svih dnevnih nutritivnih potreba – uz savjete za pripremu i kombiniranje pojedinih jela. Dio aplikacije je i generator šoping-liste namirnica za pojedini recept, ovisno o broju porcija koje se pripremaju. Recepte se može pregledavati kroz osnovne kategorije ili putem tražilice prema naslovu ili sastojku, a dostupan je i uvijek koristan (kad je o hrani i namirnicama riječ) srpsko-hrvatski / hrvatsko-srpski rječnik osnovnih pojmova.

Minimalistički vojni dizajn omogućit će lako snalaženje svim generacijama, bez obzira na to jesu li sami brojali sitno ili tek slušali legende koje se prenose s koljena na koljeno. Bez previše filozofiranja, ova jela su prokušana i osiguravaju izbalansiranu prehranu svake obitelji, a pripremljena u velikim količinama na obiteljskim okupljanjima, zasigurno će pokrenuti i lavinu reminiscencija muških članova.


Propustili ste