Ivan Tasovac na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu predavanje će održati Ivan Tasovac, čovjek koji stoji iza regionalne suradnje Beogradske, Zagrebačke i Ljubljanske filharmonije

Ravnatelj Beogradske filharmonije Ivan Tasovac na ovogodišnjem će Weekend Media Festivalu održati predavanje na kojemu će pokazati kako napraviti uspješan iskorak u kulturi, dobiti potporu javnosti i države, pa čak i privatnoga sektora.

”Black Cats vole Beogradsku filharmoniju” natpis je koji je jedan romski orkestar tijekom sviranja na beogradskoj splavi stavio na svoje majice te tako javno pokazao i podržao veliki povratak Beogradske filharmonije u centar kulturnoga života Srbije.

A koliko je velik taj povratak pokazuje i potpuni zaokret u načinu na koji se ova filharmonija počela predstavljati javnosti. Uz jednostavan ”Hvala što ne dolazite” 2011. godine Beogradska je filharmonija održala kratak, ali vrlo efektan nastup – svojevrsni flashmob – nasred Ulice Strahinjića Bana u Beogradu.

Nekoliko mjeseci poslije filharmonija opet kreće viralno odličnom reklamom jednostavnoga naslova ”Jesmo li se razumeli”, kojom želi privući još veći broj posjetitelja i ljubitelja klasične glazbe.

Odličan je i reklamni slogan ”U inat svima i usprkos svemu” za koncertnu sezonu 2009./2010., kao i jedinstveni novinski oglas ”Otkrijte zašto više nismo samo tamo” koji filharmoniju predstavlja kao nekakav prateći bend koji možete unajmiti da vam svira kada god poželite – osim petkom, naravno, kada sviraju u svome domu – dvorani Kolarac.

Bez sumnje, odlična prezentacija koja je privukla mnoge oči i uši, a više o samoj Beogradskoj filharmoniji i svim njezinim notama slušat ćemo na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu.


Propustili ste