Zadnje pripreme za međunarodni turnir u bike polu

Klub Bike Polo Zagreb poziva vas 17.i 18. svibnja na adrenalinski vikend – na drugo izdanje međunarodnog turnira u polu na biciklima.

Organizatori su ponovili prošlogodišnji uspjeh pa je i ove godine interes i broj prijava bio veći od maksimalnog broja timova (18) koji mogu pristupiti turniru. Posjetitelje očekuju neizvjesni dvoboji na dva kotača, uzbudljive vožnje i trikovi te odlična atmosfera među timovima koji stižu iz nekoliko zemalja Europe.

Povijest bike pola kao sporta

Godine 1891. Irac Richard J. Mecredy osmislio je polo na biciklima kao dio oproštajne zabave povodom završetka svoje trkačke karijere. Vrlo brzo počeli su se pojavljivati klubovi u SAD-u, Irskoj i Velikoj Britaniji, a na Olimpijskim igrama u Londonu 1908. godine, bike polo uključen je kao demo sport. Od tih početaka do 1999. godine, bike polo se igrao isključivo na travi, uključujući i neke od najvećih nogometnih stadiona tog vremena. Osnovna ideja nastala je iz sporta koji se tradicionalno igra na konjima.

Bike Polo na tvrdoj podlozi (Hardcourt Bicycle Polo), ujedno i puni naziv sporta

Hardcourt bike polo ili polo na tvrdoj podlozi prvi se put pojavio 1999. godine u SAD-u, točnije na sjeveru u Seattleu, Washingtonu. Počeo se igrati iz čiste zabave od strane biciklističkih kurira, a s obzirom na atraktivnost samog sporta te veliku i međusobno povezanu biciklističku kurirsku zajednicu, bike polo se vrlo brzo širi i na ostatak zemlje.

Sve dodatne informacije možete pratiti na: bikepolozagreb-tournament.tumblr.com te službenoj Facebook stranici Bike Polo Zagreb.


Propustili ste