Top 7: Rukotvorine na Instagramu

Stvaralaštvo na Instagramu jako je popularno, pogotovo kad se radi o oku ugodnoj i funkcionalnoj umjetnosti.

U digitalnome svijetu, gdje sve što je lijepo ili barem lijepo uslikano dobro prolazi, važno je vidjeti i biti viđen – na Instagramu. Naša današnja lista vodi nas u svjetove rukotvorina, odnosno profile na Instagramu koji promiču umjetničko stvaralaštvo individualaca, a koji pak vole oku ugodnu, funkcionalnu umjetnost.

1. idafrosk

Iako nam je mama kao malima uvijek govorila da se ne igramo hranom, ova nam je igra itekako zanimljiva. Lijepe, a vjerujemo i slasne likove od hrane umjetnica Ida iz Norveške radi sama, a kaže i da ih jede. Tko ne bi… Ovo je svakako profil za gastroentuzijaste koji vole slasna mala umjetnička djela.

2. Oh Happy Day

Simpatičnim idejama za ukrašavanje doma, Jordan Ferney, mozak i ruke iza ovog profila na Instagramu, poziva sve da se s radošću prime organiziranja rođendana. Ako vam nedostaje ideja za dekoraciju, pribor, balone i slično, kliknite na ovaj profil – očekuje vas šarenilo kojemu nećete moći odoljeti.

Ice cream party today! Make this itty bitty garland with honeycombs from the @ohhappydaypartyshop

A photo posted by Jordan Ferney (@ohhappyday) on

3. Grid Paper

Grid Paper otkrit će vam predivan svijet figurica od papira, svih vrsta, veličina i oblika. Pogledajte kako se od tako jednostavnoga materijala mogu napraviti složene, zanimljive i prekrasne stvari!

Eric Joisel #origami #dwarf #ericjoisel folding notes twitter.com/robbykraft

A photo posted by robby kraft (@gridpaper) on

4. Fun Crafts Kids

Iako ovaj profil nema mnogo pratitelja, to nimalo ne umanjuje njegovu simpatičnost i šarmantnost. Ideje koje će uveseliti svako dijete zaslužuju veću pozornost jer tu ima i igračaka od papira i drveta, slastica i još mnogih čuda. Popraćen blogom Fun Crafts Kids, ovaj profil pružit će vam pregršt zabave pri izradi predmeta, primjerice od kartonskih rola papira. Iščekujemo s nestrpljenjem nove slike i ideje!

5. A Beautiful Mess

Šarenilo i razigranost ovdje idu u raznim smjerovima, od izrade predmeta za uređenje doma do cvijeća od konca, pa čak i slastica od kojih rastu zazubice. Osim profila na Instagramu, postoji i blog A beautiful mess na kojemu se mogu vidjeti recepti i upute o izradi određenih predmeta pa, ako nemate ideju za božićne darove, svakako preporučujemo da posjetite ovu stranicu.

Oh kale no! ? Make this cute bag for your next trip to the grocery store. More on ABM today!

A photo posted by Elsie + Emma A Beautiful Mess (@abeautifulmess) on

6. P.S.- I made this…

Slike i rukotvorine na ovome profilu naučit će vas kako na jednostavan način i s malo mašte stvari iz svakodnevne upotrebe možete učiniti lijepima i vratiti im stari sjaj.

Staycation statement necklaces are a thing ? (Get the how-to on #psimadethis)

A photo posted by P.S.- I made this… (@psimadethis) on

7. hello, Wonderful

Kreativnih ideja, pogotovo onih inspiriranih dječjom igrom, nikad dosta. Na ovom simpatičnom profilu na Instagramu pronaći ćete sjajne i jednostavne ideje za izradu dječjih predmeta poput igračaka, kostima za maškare i torbica. Fotografije su pune šarenila, a više detalja o profilu možete vidjeti na blogu hello, Wonderful na kojemu su detaljno opisani postupci izrade.

It’s been so much fun judging this past week’s #kidscrafts101 challenge for the theme #PAPERcrafts and looking through the amazing entries. Thank you so much to everyone who participated (and made this decision super hard!). I would pick them all if I cloud but in the spirit of this being a challenge here are the winners (from top left): 1) paper plate birds @pinkstripeysocks 2) rolled paper trees @funchalk 3) faux leather tepees @iheartcraftythings 4) paper towel flowers @make_it_your_own_ 5) paper watercolor poppies @cintaandco 6) Thanksgiving paper tube play set @mmtmblog 7) kite paper stars @conscious_craft 8) paper tube characters @_coocoolo_ 9) paper peg butterfly garden @ohcreativeday. Huge CONGRATS to all the winners! And to the hosts @anadziengel @redtedart @incredibusy for these fantastic weekly challenges. Give them all a follow to keep up with the next ones. Pssst I hear next week is going to be a fun one! Here’s a hint: ??

A photo posted by hello, Wonderful (@hellowonderful_co) on


Propustili ste