Top 10: Savršeni spojevi reklame i glazbe

Donosimo vam popis reklama koje su kombinaciju muzike i slike odvele na novu razinu.

Glazba u reklamama ima mnogo veću važnost nego što neki možda smatraju. Donosimo vam popis reklama koje su kombinaciju muzike i slike odvele na novu razinu, a na čemu bi im čak i mnogi videospotovi mogli pozavidjeti.

Lewi’s Twist – “Before You Leave”

Ova Lewi’sova reklama veoma je upečatljiva pa je vjerojatno većini ostala u sjećanju zahvaljujući vrhunskih specijalnim efektima i taktovima pjesme „Before You Leave“ Pepea De Luxea. Bez daljnjega, pravo malo remek-djelo.

Dunlop Tested for Unexpected – “Venus in furs”

Najviše nas oduševljavaju kreativne reklame koje izlaze iz okvira i potpuno nas iznenade, a upravo je takva ova umjetnička reklama apsolutno netipična za – gume.

Apple iPod Silhouette – “Are You Gonna Be My Girl?”

Jarke boje, siluete ljudi koji plešu i popularni tonovi obilježili su veoma uspješnu marketinšku kampanju Applea za iPod, a jedan od najpopularnijih videa koristio je veliki hit rock skupine Jet. Svaka iPod “Silhouette” reklama savršen je spoj slike i zvuka, bacite oko na sve njih: http://bit.ly/1mIoLha

Playstation 4 – “Perfect Day”

Moramo priznati da nam, da smo kojim slučajem dobili zadatak režirati spot za Playstation 4, obrada kultne pjesme Lua Reeda zasigurno ne bi pala na pamet, ali konačni rezultat čisto je savršenstvo.

Flora by Gucci – “I Feel Love”

Ovo nije jedna od onih reklama s vrištećim logom i sloganom preko cijeloga ekrana. Do samoga kraja potiče znatiželju da otkrijemo što reklamira dok se djevojka u polju cvijeća izvija u ritmu pjesme Donne Summer.

Kinder Bueno – “This World”

Neočekivano mračna glazba i reklama za veselu i neodoljivo ukusnu čokoladicu. Također i veoma popularna, a pjevačicu Selah Sue približila je široj publici.

Coca-Cola – “Wavin’ Flag”

„Wavin’ Flag“ bila je neslužbena himna svjetskoga nogometnog prvenstva 2010. godine, a Coca-Cola ju je upravo u tu svrhu iskoristila za vlastitu reklamu. Moramo priznati da doista ima emociju.

Sony – “Heartbets”

Hipnotizirajući video šarenih loptica u usporenome snimku velegrada u rano jutro praćen smirujućim zvucima pjesme “Heartbeats” nešto je što bismo mogli gledati unedogled.

BMW – “Sail”

Jedna reklama s moćnom muzikom koja bi možda i u ljudima koji nisu vozači i ljubitelji automobila probudila želju da sjednu za volan.

Cadbury – “In the Air Tonight”

Ova je reklama školski primjer kako zabavni sadržaj može biti pun pogodak za kampanju. Pogledajte kako gorila svira bubnjeve na zvuke glazbe Phila Collinsa!


Propustili ste