Top 10 retro Tumblr blogova

U suradnji s vintage festivalom Dolce Vita donosimo izbor najboljih retro Tumblr blogova

Zanimljivo, na Tumblr blogovima nema previše podataka o autorima, ideji i sličnih about me odjela na kakve nailazimo na klasičnim blogovima.

1. Retro king

Tako i blog Retro king tek ima tagline The past… I has it i čitav set fotografija djevojaka iz prošlosti. Od dvadesetih godina prošlog stoljeća pa skoro do današnjih dana. Iako na mnogim fotografijama nema nikakvih zapisa tko je model, povremeno se i nađe kakva informacija. Želite li vidjeti kako je izgledala djevojka mjeseca u Playboyu 1956. godine, Elsa Sorensen, prosurfajte.

2. Vintage ladies i Retro Doll

Kad smo već kod polugolih djevojaka, baš kao i Retro king i Vintage ladies, odnosno Retro Doll su sličnog koncepta. Zanima li vas kako su erotske fotografije izgledale sredinom prošlog stoljeća ili ranije, po komadić edukacije svratite na ove dvije lokacije.

3. Vintage Madison Ave

Gledate li seriju ‘Dečki s Madisona’? Zadimljeni uredi i čaša u ruci, vrijeme u kojem je oglašivačka industrija tek nastajala i u kojem su reklame bile potpuno drukčije od ovih današnjih. Od tada do danas marketinški svijet se promijenio iz temelja, pa za sve one koji vole istražiti i saznati kako je bilo prije, svakako pratite odličan blog sa starim reklamama.

4. Mad Men Unbuttoned

Volite li gore spomenutu seriju ‘Dečki s Madisona’, voljet ćete i ovaj blog čiji tagline kaže A romp trough 1960’s America. Kako to često na Tumblru ide, iz ovog bloga nastala je i knjiga.

5. Retrogeek 

Ovaj je blog namijenjen svim zaljubljenicima u retro i geek kulturu. Riječ je o službenom blogu iPad i Kindle knjige Geekovi iza željezne zavjese. Prve radio stanice, dolazak televizije, medijsko praćenje Sputnika, jugoslavenski raketni program, profesor Baltazar, prvi digitron, DIY pokret – sve ovo samo je manji dio tema koje su protežu na 154 stranice, koje su u iPad slučaju bogato ilustrirane i interaktivne.

dolce_planb_300x2501

6. Super Seventies

E da, lude sedamdesete. Uz glazbu iz sedamdesetih ovaj blog  daje uvid u cijelokupan stil života tih godina te sasvim dovoljno materijala da prosurfate i počnete ga  pratiti, ako ste nostalgični ili tek volite taj retro prizvuk.

7. My Vintage Vogue

Zanima li vas kako su modni detalji izgledali u prošlom stoljeću, odnosno što se nosilo, recimo, 1950. godine, ovo je blog za vas. Osim toga, možete odmah vidjeti i što se od tadašnjih hit detalja danas nosi, kopira li se moda, koliko se današnji dizajneri inspiriraju prošlošću.

8. The Nifty Fifties

Blog posvećen pedesetim godinama prošlog stoljeća, koji slavi modu i pop kulturu toga vremena.

9. Comically Vintage

Nekad, davno… Dobro, možda nije tako davno, tamo negdje osamdeseth, uživali smo Stripoteci, stripu Daleka planeta i sličnima. Stripovi kojima se bavi ekipa zanesenjaka na ovom blogu dolazi iz još dalje prošlosti i uglavnom se radi o jednom kadru iz nekog stripa koji se čitao 1930. i kasnije. Sam kadar, pažljivo je odabran, kako zbog crteža, tako i zbog dijaloga.

10. Love retro colour

Ovaj blog donosi fotografije u retro bojama. Gotovo svaka izgleda kao da je snimljena 1974 ili 1969. godine, a na fotografijama su predmeti kako iz prošlosti, tako i oni koje danas koristimo.


Propustili ste