The Voice -Najljepši glas Hrvatske ima više od 100 tisuća fanova na Facebooku

Osim na Facebooku, The Voice – Najljepši glas Hrvatske obara rekorde i na ostalim društvenim mrežama, iako je tek na polovini ukupnog broja emisija. YouTube tako već ima oko 7 milijuna pregleda video zapisa

Televizijski show The Voice – Najljepši glas Hrvatske ne privlači samo veliki broj gledatelja na Hrvatsku televiziju, nego i mnoštvo obožavatelja na društvene mreže. S početkom druge faze natjecanja, dvoboja u The Voiceu, broj fanova na službenoj Facebook stranici premašio je sto tisuća.

Snimke nekih video nastupa imale su i više od 24 tisuće likeova i preko tisuću dijeljenja! Najpopularniji su, naravno, nastupi natjecatelja ispod kojih se redovito skupi na stotine komentara. Osim toga, svake subote fanovi istovremeno gledaju show i komentiraju nastupe zajedno s digitalnim timom The Voicea, pritom se dobro zabavljajući ne samo ispred TV ekrana, nego i na drugom ekranu svog pametnog telefona, tableta ili računala.

Dostizanje broja od 100 tisuća fanova u tako kratkom vremenu oduševilo je i mentore showa, koji su se zahvalili vjernim članovima Facebook zajednice:

„U cijelom showu posebno je zanimljiva činjenica da se dio video materijala snima samo za društvene mreže. Imamo posebne video zapise za našu službenu stranicu voice.hrt.hr te za Facebook i Instagram“, otkriva nam Tomislav Štengl s HRT-a, voditelj digitalnog tima.

Ostale su društvene mreže jednako aktivne. Na Twitteru se show prati pod vrlo živahnim hashtagom #TheVoiceHRT, a službeni account ima 1339 pratitelja. The Voice Instagram obiluje i kratkim video isječcima i atraktivnim fotografijama, a prate ga 6103 članova ove zajednice. Ipak, ništa ne može nadmašiti YouTube, na kojemu službeni kanal ima blizu 7 milijuna pregleda!

Ružica Vrdoljak iz 404, agencije koja je uz ekipu s HRT-a zadužena za digitalni nastup, priznaje da su neke brojke i njih iznenadile s obzirom da je tek sedma emisija iza nas, što nije ni pola od ukupnog broja emisija. „Iako smo iznimno ponosni na trenutnih 6,8 milijuna YouTube pregleda, najviše nas veseli što smo doista osvojili i tzv. drugi ekran. Danas se The Voice – Najljepši glas Hrvatske gleda uz društvene mreže, koje su obavezan dio programa“, dodaje Ružica Vrdoljak.


Propustili ste