Shift Konferencija mijenja lice hrvatskog poduzetništva

Motivacijska predavanja, stručna savjetovanja, susreti s milijardu dolara vrijednim investicijskim fondovima, medijska pozornost – sve to mlade poduzetnike i one koji bi to tek željeli postati čeka u Splitu, 5. i 6. lipnja, na Shift Konferenciji. Konferenciji prethode i dva natjecanja čiji je ukupni nagradni fond 25.000 dolara.

U Splitu će se 5. i 6. lipnja po treći put održati najveći startup događaj u jugoistočnoj Europi – Shift Konferencija. Svrha Shift Konferencije je kreirati jedinstveno mjesto susreta svih aktera potrebnih za stvaranje jedinstvenog startup eko-sustava.

Startupi – mala poduzeća s velikim idejama – više nisu pojam vezan isključivo uz Silicijsku dolinu. Startup poduzetništvo, akceleratori, pitchevi – pojmovi su koji se sve češće mogu čuti i u hrvatskim poduzetničkim krugovima, a za njihovu promociju svakako je zaslužna i splitska Shift Konferencija, koja već treću godinu za redom u grad pod Marjanom dovodi najpoznatija imena svjetske startup scene. Shift je ove godine podijeljen u tri dijela, te će cijeli događaj trajati čak 5 dana.

Shift Konferencija će se održati 5. i 6. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, kada će preko 1000 posjetitelja svjedočiti predavanjima vrhunskih, mahom inozemnih govornika iz svijeta IT poduzetništva.

Konferenciji prethode i dva natjecanja koja će biti zatvorena za javnost, no pobjednici će prezentirati svoje projekte 6. lipnja na konferenciji ispred publike i najpoznatijih startup akceleratora kao štu su Y Combinator i Techstars. Tom prilikom će pobjednicima ujedno biti i uručene novčane nagrade.

2. i 3. lipnja 2014., u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, održati će se Shift Hackathon, uzbudljivo natjecanje za sve mlade i talentirane programere koji žele prihatiti izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Timovi kandidata se mogu prijaviti putem službene stranice konferencije najkasnije do 26.05, a samo će 15 najboljih dobiti priliku da se natječe za nagradni fond u iznosu od 10.000 dolara.

Poduzetnici koji već imaju spreman projekt, mogu se do 04. svibnja prijaviti za sudjelovanje na Shift Challengeu, koji će se održati 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će inozemni i domaći mentori pripremati startupe za prezentaciju njihovih projekata ispred javnosti i investitora, a 16 timova koji najbolje demonstriraju usvojeno znanje, dobit će priliku boriti se tijekom konferencije za nagrade u vrijednosti od 10.000 dolara te predstaviti svoje projekte publici, medijima i investicijskim fondovima koji su uvijek u potrazi za dobrim ulaganjem.


Propustili ste