Predstavljena konferencija Geeks on Plane

Povodom prve tehnološke konferencije Geeks on a Plane u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta RH danas je na Sveučilištu u Zagrebu u prostoru Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva održana konferencija za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici glavnih organizatora GOAP-a u Zagrebu. GOAP je turneja u organizaciji jednog od najistaknutijih američkih startup akceleratora, 500 Startups, […]

Povodom prve tehnološke konferencije Geeks on a Plane u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta RH danas je na Sveučilištu u Zagrebu u prostoru Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva održana konferencija za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici glavnih organizatora GOAP-a u Zagrebu.

GOAP je turneja u organizaciji jednog od najistaknutijih američkih startup akceleratora, 500 Startups, na kojoj američki i zapadnoeuropski investitori obilaze svjetske prijestolnice tehnologije i sastaju se s lokalnim gospodarstvenicima, poduzetnicima i odabranim startup tvrtkama, s kojima istražuju u mogućnosti zajedničkih projekata. GOA AP-ovci su također zainteresirani proširiti mrežu kontakata izvan SAD-a i upoznati se s tehnološkim trendovima koji su aktualni u drugim dijelovima svijeta. Ove će jeseni u sklopu Eastern Europe turneje posjetiti Moskvu, Tallinn, Berlin, a 26. rujna i Zagreb. GOAP konferencija nam dolazi u pravo vrijeme, jer je razvoj hrvatske i regionalne startup zajednice u punom zam mahu.

Na konferenciji su sudjelovali Matija Kopić, osnivač Farmerona, Igor Strejček, direktor upravljanja distributivnim kanalima u Erste & Steiermärkische banci koja je glavni sponzor GOAP-a, Ivo Špigel, predsjednik Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva i osnivač Perpetuum Mobile d.o.o., Saša Cvetojević, suosnivač ZIP-a i član Hrvatske mreže poslovnih anđela Crane, te Sani Ljubunčić, načelnik sektora Uprave za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj. Istaknute su neke od startup tvrtki koje su se kvalificirale nastupiti i na GOAP-u, a Saša Cvetojević se osvrnuo i na brojne prilike koje jedan takav događaj donosi onima koji na njemu sudjeluju, izjavivši: “Dolazak grupe investitora GOAP je veliki događaj za startup zajednicu u Hrvatskoj. Startupi – nove, uglavnom male tvrtke, koje rade u području novih i inovativnih tehnologija imaju u zajednički problem -nedostatak sredstava za financiranje projekata, te težak izlazak na strana tržišta. Upravo poslovni ljudi poput GOAP nude rješenja – mogućnost ulaganja novca ali i još važnije –pristup stranim tržištima, kontakte i know how. Dodatno, sami dolazak investitora koji su uložili u preko 500 startupa daje veliki poticaj razvoju lokalnih projekata i pomaže razvoju poduzetništva u cjelini.”

Ivo Špigel također je vrlo dobro dočarao značaj GOAP-a, rekavši: “Dovesti GOAP u Zagreb bio je pravi izazov. Alternativna lokacija za ovogodišnju Eastern Europe turneju bila je Varšava, a prilikom nadmetanja s Poljacima preko društvenih mreža intervenirao je i sam predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, napravivši presedan i uputivši putem svog osobnog Facebook profila poziv pokretaču i predvodniku GOAP-a, poznatom i kontroverznom investitoru Daveu McClureu. Jasno je stoga da će GOAP Zagreb biti događaj godine u čitavoj startup zajednici u ovom dijelu svijeta.“


Propustili ste