Moj tata je bio u bendu

O.K., nije, ali ponekad poželim da je samo da mogu zalijepiti fotku na ovu odličnu stranicu. My Dad Was In A Band arhiva je vintage-bendova i očeva koji su svirali i pjevali u njima, a sadržaj stvaraju njihovi sinovi, kćeri...

A koliko su vintage govori činjenica da za veliku većinu ovih bendova niste čuli. Tu je Adom, good rock-bend iz Camdena koji je rokao sedamdesetih, Magic Music iz Alberte koji stvara od osamdesetih, Point Blank iz Dallasa ili rokeri Billy and the Buttons iz Kenta.

No zapravo nisu bitni bendovi, već činjenica da su nečiji očevi zapravo svirali u nekom bendu, a putem ove odlične stranice sada tu činjenicu možete i ovjekovječiti. Was your dad in a Goddamn band? piše na obrascu za prijavu u kojemu morate navesti ime benda u kojem je vaš otac svirao, ime vašeg oca, žanr glazbe koji je svirao, godine kada su bili aktivni, grad iz kojega bend potječe i naposljetku kratak opis kada ste prvi put čuli glazbu koju je vaš otac stvorio i kako ste se pritom osjećali. Naravno, tu je još i obavezna fotografija, a stranica nudi i uploadanja mp3 zapisa ili linkanja YouTube videa.

Morate priznati riječ je o odličnom načinu pričanja starih, neispričanih, legendarnih priča, a upravo jedna takva priča je ona o bendu koji se zvao Death, a sačinjavala su ga trojica braće iz Detroita koji su u vrijeme kada su živjeli – svirali nešto što nitko nikada nije čuo. Prije Ramonesa i mnogo prije punka svirali su upravo punk i to odlično, a sada, više od trideset godina poslije, napokon dobivaju kredibilitet prvog afroameričkog punk-benda. Točnije, prvog punk-benda u povijesti!


Propustili ste